Arsenal en Spurs winnen laat, De Roon is goud waard

26 april 2017, 22:59

Het ging woensdagavond niet gemakkelijk voor Arsenal en Tottenham Hotspur, maar beide rivalen hebben toch drie punten overgehouden aan de duels met respectievelijk Leicester City en Crystal Palace. Beide clubs maakten in de slotfase de enige goal van de wedstrijd. Ondertussen was Marten de Roon in de kelder van de Premier League goud waard voor Middlesbrough.

In het kampioensjaar verloor Leicester City drie competitiewedstrijden, waarvan twee tegen Arsenal. De Londense ploeg heeft dus een prima balans tegen The Foxes, maar vanavond ging het moeizaam voor het team van Arsene Wenger. Enkele dagen na de zege op Manchester City in de FA Cup leek Arsenal punten te gaan verspelen, maar sloeg het in de laatste fase van de wedstrijd toe. Vijf minuten voor tijd brak Nacho Monreal de ban, door via het lichaam van Robert Huth raak te schieten. Eerder in de wedstrijd had Alexis Sánchez al wel de lat geraakt. Door de overwinning wipt Arsenal over Everton heen in de Premier League.

De wedstrijd van Arsenal tegen Leicester kende opvallend veel parallellen met het duel tussen Crystal Palace en Tottenham Hotspur. Net als Arsenal wachtte ook Tottenham lang met de openingsgoal. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 78ste minuut geproduceerd door Christian Eriksen, die doeltreffend was met een prachtig afstandsschot. Door de driepunter blijft Tottenham in de titelrace. Komende zondag speelt de ploeg thuis tegen Arsenal.

Met de ontmoeting tussen Middlesbrough (negentiende) en Sunderland (twintigste) stond er vanavond een ware kelderkraker op het menu in de Premier League. De thuisploeg kwam als winnaar uit de strijd, waardoor het verschil tussen beide clubs nu zes punten bedraagt. Het doek lijkt hierdoor wel gevallen voor The Black Cats, terwijl promovendus Middlesbrough mag blijven hopen op lijfsbehoud. Held van de avond was Marten de Roon. De Nederlander gleed na acht minuten de 1-0 in het doel op aangeven van Adam Clayton en die goal bleek de enige van de wedstrijd. Het was de vijfde competitiegoal van De Roon in Engelse dienst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen