De Jong, Huntelaar, Cerny en Kluivert in basis van Ajax

20 augustus 2017, 13:28   Bijgewerkt: 20 augustus 2017, 13:34

Na gelijke spelen tegen OGC Nice (1-1 en 2-2) en pijnlijke verliespartijen tegen Heracles Almelo (2-1) en Rosenborg BK (0-1) gaat Ajax op deze zondag opnieuw op jacht naar de eerst winst van het seizoen. Dat doet het in de eigen ArenA tegen FC Groningen en bovendien met een flink gewijzigde basisploeg. Coach Marcel Keizer beseft dat er wat veranderen moet en grijpt in.

Na de blamage tegen Rosenborg zijn er drie spelers geslachtofferd door Keizer, die nog een beetje zoekende is aan het begin van zijn tijdperk als eindverantwoordelijke van de topclub. Lasse Schöne, Kasper Dolberg en David Neres zijn naar de reservebank verwezen, wat inhoudt dat Frenkie de Jong, Klaas-Jan Huntelaar en Justin Kluivert aan de aftrap staan. Huntelaar heeft zijn eerste basisplaats te pakken, sinds zijn rentree bij Ajax. Het lijkt erop dat Donny van de Beek de controlerende rol van Schöne overneemt, waardoor De Jong met Hakim Ziyech meer voor de aanvallende impulsen kan zorgen. Amin Younes ontbreekt per slot van rekening wegens ziekte, waardoor Vaclav Cerny van Keizer de kans krijgt in de basis.

Bij Groningen, dat vorige week het seizoen opende met een 3-3 remise in de derby tegen sc Heerenveen, is Ritsu Doan uit de basis verdreven door Ajdin Hrustic. De Australiër krijgt ook de voorkeur boven Oussama Idrissi, die weer terug is na liesklachten. Verder heeft trainer Ernest Faber geen wijzingen aangebracht in zijn startopstelling.

Dennis Higler is de scheidsrechter bij het duel in de ArenA, dat om 14.30 uur afgetrapt wordt.

Opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, De Jong, Ziyech; Kluivert, Huntelaar, Cerny.

FC Groningen: Padt; Te Wierik, Reijnen, Larsen, Warmerdam; Bacuna, Jenssen; Mahi, Drost, Hrustic; Veldwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen