Ten Hag: "Veiligheid spelers in het geding door kunstgras"

19 februari 2018, 19:39

Erik ten Hag was op zijn zachtst gezegd niet zo te spreken over de kunstgrasmat van PEC Zwolle. De trainer zag Ajax weliswaar met 0-1 winnen, maar vond het veld in het MAC3PARK Stadion schandalig. Ten Hag vindt dan ook dat de KNVB eigenlijk een protocol zou moeten opstellen voor kunstgras.

Klaas-Jan Huntelaar bestempelde de mat van PEC Zwolle na afloop als een 'ijsbaan', en Ten Hag sloot zich daarbij aan. Hij hoopt dat de KNVB actie onderneemt wat betreft kunstgras. "Ligt er verwarming onder het veld? Waarom worden clubs met kunstgras niet verplicht om de verwarming aan te zetten? Waarom is hier eigenlijk geen protocol voor?", vroeg de trainer zich hardop af tegenover Ajax TV. 

"We spelen hier professioneel voetbal. Het is niet goed dat de KNVB hier geen eisen aan stelt", vervolgt Ten Hag, die blij is dat zijn spelers heelhuids richting Amsterdam konden. "Het was onverantwoord om bepaalde gebieden op het veld te betreden, laat staan om op te voetballen. De veiligheid van de spelers is in het geding. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen