FC Groningen wint arbitragezaak Suarez

9 augustus 2007, 09:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is Luis Suarez niet gelukt om via een arbitragezaak een transfer naar Ajax af te dwingen. Woensdagnacht werd bekend dat FC Groningen in het gelijk gesteld is door de arbitragecommissie van de KNVB en dat de club de spits niet voor het geboden bedrag hoeft te verkopen aan Ajax.

In de argumentatie om de ontbinding te weigeren, gaat de arbitragecommissie weliswaar gedeeltelijk mee in de sportieve en financiële positieverbetering van Suárez bij een eventuele overgang naar Ajax, maar worden de aangedragen redenen niet zwaar genoeg bevonden. De arbitragecommissie vindt het belangrijk dat Suárez een jonge speler is, die pas één jaar in Groningen voetbalt en contractueel nog tenminste twee jaar aan FC Groningen is verbonden. 

Over de sportieve positieverbetering schrijft de commissie: "Er is sprake van een sportieve verbetering bij een overgang van FC Groningen naar Ajax, maar de verschillen tussen de recente prestaties van beide clubs zijn echter niet zodanig dat gesproken kan worden van onmiskenbare aanmerkelijke sportieve verbetering."

De uitspraak van de arbitragecommissie is een enorme domper voor Ajax, dat nog altijd naarstig op zoek is naar een opvolger voor Ryan Babel. 

Groningen en Ajax zaten de afgelopen weken tot tweemaal toe rond de tafel om over een transfer van Suarez te praten. De eerste keer bood Ajax 3,5 miljoen euro, waarna Groningen direct liet weten niet mee te willen werken aan een transfer. Hierna dreigde Suarez voor de eerste keer met een arbitragecommissie, waarna beide clubs toch nog maar eens gingen praten. Ook ditmaal slaagden de clubs er echter niet in om een akkoord te bereiken over de transfersom voor de 20-jarige aanvaller, wiens contract in Groningen nog doorloopt tot medio 2011.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen