FIFA steekt stokje voor interlandcarrière RKC'er Mulder

17 januari 2008, 09:26

Leen Looyen, de bondscoach van de Nederlandse Antillen, kan tijdens de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nicaragua niet over Dustley Mulder beschikken. De rechtsback van RKC Waalwijk werd enkele weken geleden opgenomen in de voorlopige selectie voor de dubbele ontmoeting met het Nicaraguanen, maar blijkt nu helemaal niet voor de Nederlandse Antillen uit te mógen komen.

Volgens Mulder staat de FIFA-reglementen niet toe dat hij interlands gaat spelen voor de Antillen. "Ik heb in het verleden eens drie of vier kwalificatie-interlands voor Oranje Onder-19 gespeeld. Heb je eenmaal zo'n bindende jeugdinterland gespeeld, dan mag je tot en met je 21ste jaar van land switchen. Ik ben nu 22 en mag dus de overstap naar de Nederlandse Antillen niet meer maken", treurt hij.

Bondscoach Looyen bevestigt dat Mulder niet speelgerechtigd is. Toch heeft hij de hoop nog niet opgegeven dat hij toch over de jonge verdediger kan beschikken. "We gaan nog wel kijken of er écht niet een mogelijkheid bestaat voor Mulder om alsnog voor de Nederlandse Antillen te kiezen. Dat wacht ik dus maar in spanning af. Ik hoop uiteraard dat de FIFA een overstap van Mulder toestaat. Voor mijn ploeg zou hij een belangrijke speler kunnen zijn", zegt hij op de website van RKC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen