Enorm nieuws uit Amsterdam: Alex Kroes keert als TD terug bij Ajax

25 april 2024, 14:58   Bijgewerkt: 25 april 2024, 15:15
Foto: © Imago

Alex Kroes is per direct terug bij Ajax in de rol van titulair technisch directeur van de Amsterdamse voetbalclub, zo meldt Ajax op woensdagmiddag. Kroes keert dus niet terug als algemeen directeur, wat hij eerst was, maar als technisch directeur. Zolang het onderzoek bij de Autoriteit Financiële Markten loopt, zal hij dus titulair directeur zijn.

Kroes werd door de rvc geschorst omdat hij gehandeld zou hebben met voorkennis. Maar groot nieuws op de woensdagmiddag, want de commissarissen zijn teruggekomen op dit besluit. Kroes keert terug als technisch directeur in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Kroes reageert op zijn terugkeer bij Ajax. “Ik ben heel blij dat we een passende oplossing hebben gevonden. Dat we samen het belang van Ajax en het voetbal voorop hebben gesteld. De focus bij Ajax moet weer op voetbal liggen. We hebben ieders steun nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Tegelijkertijd gaan we gezamenlijk daadkrachtig aan de slag voor het nieuwe seizoen.”

Bemoedigende woorden van Kroes over de club waar hij weer werkzaam is. “Het is de hoogste tijd dat alle krachten binnen en rondom de club zich verenigen als één Ajax en alle kennis en kunde die er onder de Ajax-mensen is bundelen. Ik kijk ernaar uit om niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar met iedereen om hen heen te bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax. Ajax moet weer Ajax worden.”

Ook Michael van Praag reageert op het nieuws rondom Kroes. “Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en hebben de afgelopen weken uitgebreid gesproken met mensen binnen en buiten Ajax, waaronder de raad van commissarissen en natuurlijk met Alex zelf. Uiteraard zijn er voorwaarden afgesproken die deze verandering mogelijk hebben gemaakt. De club moet vooruit en wij denken dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk samen tot deze oplossing zijn gekomen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Directeur is directeur en als hij toch aanblijft dan moet hij de belangrijkste beleidsbepaler zijn.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

In de tijd van Overmars en Van der Sar was het toch ook vooral Overmars die de beslissingen nam. Deze positie is voor Kroes wellicht zelfs gunstiger.

Dug out
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit is goed nieuws, want Ajax is na het debacle tegen Excelsior nog verder in de modder weggezakt.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Klopt helemaal nu moet Ajax grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Prachtig , tietulair of niet ,hij is gewoon algemeen directeur, maar voor de buitenwereld met een schijnbeweging Titulair directeur genoemd, wij zijn toch niet gek !

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En zo blijft het dus als het is . Allemaal mensen die een functie willen en houden . Maar de club blijft onrustig

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En nu bij de volgende wedstrijden wil ik spandoeken zien met WELKOM ALEX KROES .

balletje rond
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

laaienlichters zijn het, ze hadden toch met aandelen geknoeid nu mogen ze verder de boel gaan tillen Wat een Kolerezooi daar en dat gaat dan onder de kop van ENORM NIEUWS UIT AMSTERDAM droeftoeters wat een treurigheid

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hahaha van Praag zal wel balen Maar goed ook dat die terug is Nu de rest rvc nog door de aandeelhouder vervangen

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat geniet ik hiervan! Nu Potter en verder schakelen.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat een ongelofelijk circus is het daar toch. Aan clowns geen gebrek

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik vind het maar gek hoor. Je kiest iemand op basis van kwaliteiten uit om Algemeen Directeur te worden van Ajax. Dat gaat niet door, dan maak je hem maar Technisch Directeur. Dan heb je toch een hele andere baan? Moet je dan niet op zoek naar iemand met andere kwaliteiten? Of als je kan lezen en schrijven dan kun je iedere functie bij Ajax? En daarnaast als je hem Technisch Directeur maakt had je hem toch ook gewoon opnieuw Algemeen Directeur kunnen maken? Als je hem niet meer de functie van Algemeen Directeur kon geven dan kan Technisch Directeur toch ook niet?

Maupie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens Allback.

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het is al een tijdje dat het een grote grapje is bij ajax mensen rvc bestuur directie belonen voor al deze problemen 4 trainers aan gesteld waar je geen kloten aan heb voorzitter die met een aantal mensen niet door de deur kunnen zelf niet beter zijn jeugd trainers die op een vervelende manier weg gaan gewoon rvc bestuur directie vervangen is de oplossing hopelijk gaat dat ook gebeuren door de aandeelhouder 21 mei dan komt er pas rust binnen de club

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen