Steun voor Bergwijn: 'Ongeschikte arbiter, een topscheids had echt geen rood gegeven'

26 april 2024, 18:52
Foto: © Imago

Steven Bergwijn had geen rode kaart moeten ontvangen tijdens de wedstrijd tegen Excelsior (2-2), vindt Mike Verweij. De arbiter Sander van der Eijk had volgens de journalist de wedstrijd aan moeten voelen en de ernst van de overtreding meer mee moeten nemen in zijn besluit.

Tijdens Kick-Off laat Verweij merken zich gestoord te hebben aan de scheidsrechter van Ajax-Excelsior. In dat duel kreeg Steven Bergwijn rood, nadat hij een speler van Excelsior in de eigen zestien licht had vastgepakt. “Die rode kaart die Sander van der Eijk geeft… Ze hebben er een minuut of zeven over gedaan. En daar had Marco van Basten natuurlijk gelijk in. Niet elke overtreding in het strafschopgebied hoort een rode kaart te zijn. Bij deze overtreding had iedereen er vrede mee gehad als hij geel had gegeven."

Artikel gaat verder onder video

Verweij geeft ook aan hoe onwaarschijnlijk een doelpunt voor Excelsior uit die kans was. "Die jongen moest de bal nog aannemen, het was geen scoringskans. De hoek was moeilijk, de keeper kwam al uit waardoor de hoek nog moeilijker werd. Het was gewoon geen rode kaart. Natuurlijk moet Bergwijn die overtreding niet maken. In het aller ongunstigste geval wordt het 1-1 en heb je nog een hele helft om hem wel te winnen met elf tegen elf. Alleen Sander van der Eijk is gewoon niet geschikt. Want dan moet je voor dat beeld (het VAR-scherm, red.) staan en zeggen: ‘Ik geef gewoon een gele kaart’. Een topscheidsrechter had hier echt geen rode kaart gegeven."

Valentijn Driessen is het helemaal met zijn collega eens en merkte onbegrip in de ArenA op. “Ik zat in het stadion en iedereen dacht ook dat hij ging kijken of het wel of geen penalty was. Maar het bleek om die rode kaart te gaan. Daar had werkelijk helemaal niemand oog voor.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ajax toont interesse in oude bekende: hoofdscout Kelvin de Lang bekijkt transfervrije aanvaller’

Ajax heeft interesse in de terugkeer van een Europa League-finalist van 2017 naar Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

wilhelm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Natuurlijk niet meneer verweij het is een Ajax man en die mag je geen rode kaarte geven ,En die bergwijn die heeft alzoveel rode kaarten moeten hebben Hij mag iemand gewoon slaan dan nog geen rode kaart want het is een Ajax speler Word tijd dat jullie verslaggevers eens normaal gaan doen Die scheidsrechter had het gewoon goed , deze durven wel een kaart te trekken tegen Feijenoord en Ajax en PSV maar die twe slape hap die durven niks Makelie en die uit Haarlem je moet al over je nek als die twee beginnen te fluiten waardeloos. Bos en sander v d Eijk en Bas Nijhuis die fluiten een wedstrijd Maar Makelie en Kooy en die uit Haarlem alle drie arogente klootzakken.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een geschikte arbiter en topscheids had hem 100 procent rood gegeven tegen Feyenoord. Maar ze vonden het zielig. Hoe diep kan je zinken als cloeb.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Geen rood volgens de hier volstrekt irrelevante mening van twee ajaxhofnarren. Inderdaad had Bergwijn geen rood moeten hebben, want hij had vanwege de rode kaart voor de nekslag bij Nieuwkoop niet eens mee mogen doen. Dit was dan zijn eerste van 4 welverdiende wedstrijdschorsingen geweest.

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Vandaag voor het eerst nieuws gelezen? Valentijn een Ajax Hofnar noemen 😂. Dan heb je echt gesnoven

Derk62
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Verweij weer gesnoven?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bergwijn is hier het klassieke voorbeeld van 'Soms zit het mee, soms zit het tegen'. Tegen Feyenoord zat het hem mee, tegen Excelsior zat het hem tegen. Dat is het gevolg van de VAR in zijn huidige vorm, en het niveau van onze scheidsrechters.

Kramer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Precies dit, gewoon een domme overtreding en je kon hem geven. Gaaei kwam weer goed weg, streept elkaar weg.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat was wel een Top rode kaart .

Mike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik vond het een makkelijk gegeven rode kaart. Maar zoals eerder gezegd Bergwijn kwam goed weg tegen Nieuwkoop. Dus een gewonnen, een verloren. Meer absurd was de niet rode kaart van Gaaei.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een topscheidsrechter en een VAR treden zelfs niet op als Bergwijn iemand in een wedstrijd tegen de vlakte slaat.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

volgens mij is nog steeds de regel van kracht!! doorgebroken speler neerhalen rood en het beletten van een scoringskans ! dus niet zeiken hij heeft terecht en EINDELIJK zijn rood te pakken! maar waarom maar 1 wedstrijd schorsing?? hij had al rood tegen feyenoord moeten hebben en er is maar 1 fout wat de scheids heeft gemaakt en dat is geen 2e rood trekken voor die gaaie!! maar ja die moeten ze de volgende wedstrijd maar eens zijn enkels afzagen!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het spreekwoord luidt, gedane zaken nemen geen keer. Net als al die reacties hierboven, ophouden met zeiken over het geven van die rode kaart. En afzagen van ledematen gaat wat ver toch “haike”.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen