'Wij zijn beter dan Ajax, we staan waar we horen te staan'

9 mei 2024, 16:24   Bijgewerkt: 9 mei 2024, 16:38
Foto: © Imago

FC Twente-middenvelder Sem Steijn baalt van de recente nederlaag die de club leed op bezoek bij Ajax, al erkent hij dat de nummer drie van de Eredivisie dat zijn team die dag geen aanspraak op de drie punten mocht maken. De zoon van de eerder dit seizoen door de Amsterdammers op straat gezette trainer Maurice Steijn stelt in een interview met Voetbal International dat het terecht is dat de Tukkers momenteel twee plaatsen hoger staan in de Eredivisie, met maar liefst elf punten meer dan Ajax.

Op 14 april jongstleden stonden Ajax en FC Twente voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. Waar de ploeg van Joseph Oosting in september nog met 3-1 won in Enschede, wist Ajax deze keer wél de volle buit te pakken. Ricky van Wolfswinkel zette de bezoekers in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar Brian Brobbey maakte na een uur spelen gelijk en aanvoerder Steven Bergwijn bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip op 2-1.

Artikel gaat verder onder video

Steijn, die in zijn debuutseizoen bij FC Twente al op veertien Eredivisiegoals staat, noemt de nederlaag in Amsterdam terecht. "Feyenoord-uit was moeilijk, dat gelijkspel was oké. Over die wedstrijd bij PSV en de rol van de scheidsrechter is genoeg gezegd. Alleen Ajax-uit was echt een mindere pot van ons." Toch reflecteert de huidige stand op de ranglijst de krachtsverschillen tussen beide ploegen, denkt de middenvelder: "Wij zijn beter dan Ajax, we staan waar we horen te staan. Dan moet je dat daar ook laten zien. Zonde dat het niet is gelukt. Waar het aan lag, vind ik moeilijk te zeggen."

Afgelopen weekend had FC Twente zich definitief kunnen verzekeren van de derde plaats, en daarmee een startbewijs voor de voorrondes van de Champions League. Net als eerder in Amsterdam kwam de ploeg van Oosting ook op bezoek bij AZ op 0-1, maar wéér stond er na 90 minuten een 2-1 nederlaag op het scorebord. Het gat tussen beide ploegen bedraagt met nog twee wedstrijden te spelen daardoor nog twee punten in Twents voordeel. Steijn en zijn ploeggenoten wacht nog een thuiswedstrijd met het reeds gedegradeerde FC Volendam, alvorens de competitie wordt afgesloten met een uitduel tegen PEC Zwolle. AZ gaat nog op bezoek bij Go Ahead Eagles en ontvangt op de laatste speeldag FC Utrecht.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal

NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles staan momenteel op een plek die goed is voor play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Sem Steijn zegt dat het terecht is dat dat FCTwente hoger staat dan Ajax. Goh, wat een briljante vondst. Je hebt open-deur-intrapperij en je hebt de overtreffende trap daarvan.

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Mr Ibiza Junior

Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Niet zo happen, Semmie heeft gewoon gelijk en na zo’n seizoen kan je maar beter even je mondje dicht houden.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Steijn wordt geinterviewd en dan krijg je vaak dit soort verhalen/antwoorden . Je kunt je er druk over maken blijkbaar . Verder heeft Stormpje ervaring met open deuren en is zelf de overtreffende trap.

Storm
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Regel jij dat maar even dat ik mijn mondje hou. Ik ben benieuwd...

Storm
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Jij maakt je nogal druk over mensen die hier iets typen blijkbaar, kneusje...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@storm Het lastige met dit soort artikelen, is dat het vaak knip en plak werk is op basis van een interview. Je weet niet wat er precies gevraagd is. Waarschijnlijk hebben ze over dit onderwerp een gerichte vraag gesteld, en in het artikel alleen die paar zinnen gebruikt.

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@Klantenservice. Ik geloof het best. Ondanks dat vind ik het nogal overbodig.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Voor en na de klassieker was je aardig stil.. toen durfde je niet meer heel toevallig begin je nu weer uit je schulpje te kruipen nu alles is gespeeld. Maarja ach dat is het gemiddelde niveau in de Arena. Zodra FC Twente of AZ de CL haalt gaan ze door selecteren en staat er een nieuwe top 3 in Nederland.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@storm is het dan niet eerder onnodig vanuit FC update om vanuit 2 zinnen een artikel te schrijven dat eigenlijk niet zoveel zegt? Kan Steijn niet zoveel aan doen toch? Of bedoelde je dat ook? Kwam op mij in eerste instantie over alsof je vond dat Steijn de open deur in trapte, maar misschien bedoelde je het Artikel van FCupdate.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

R21, is dit nou het enige wat je uit je mond kan krijgen? Alleen maar bagger.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Rudolf21, volgens mij zit je midden in een PTSS van al die jaren dat het met je mooie club minder ging dan met Ajax, klopt wel hoor dat frustraties soms levenslang zijn. Het kan toch niet anders, want bij elk artikel over Ajax kom jij met je bombardement van vernederingen. Gelukkig heeft het geen effect op de club Ajax, Ajax gaat wederopbouwen. Goedenavond Rudolf H.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De "klassieker" ha ha ha. Feyenoord tegen een ziek Ajax met geblesseerden. Nee de echte Klassieker komt nog , de JC-schaal tussen de landskampioen en de club uit R'dam-Zuid. Wordt wel billenknijpen dat wel.

Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Durft gtsb niet, want het is gewoon een held op sokken met een grote bek en een lafaard

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ben het niet snel met je eens krutje. Maar de nieuwe klassieker gaat vanaf nu tussen psv en Feyenoord. En voor jullie word het volgend seizoen zeker billen knijpen. Beetje meedraaien in de subtob. En dat was het dan wel. Europees eerste ronde eruit.

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@Klantenservice: ik bedoelde eigenlijk allebei, maar ik snap best wel dat zo'n jongen zijn vader verdedigd. Wat de berichten hier betreft, die zijn echt vaak over het randje van relevant...dus slecht.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Eerst stoer roepen over 7 april hier he krotje . Als ajax wint van een feyenoord met minder budget is het een klassieker . En nu ineens niet meer als ajax verliest. Wat een slechte verliezer !!!! Beukemap ? Wat wil je zeggen nu het niet over vi gaat . Volgens mij stond er al een reactie van mij dus niet durven??

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

King Jacobie, weet je ik blijf het je zeggen: Ajax 36 keer (3 sterren) landskampioen en minder betekenende titels als Bekerkampioen, jouw club uit R'dam-Zuid die meer dan honderd jaar oud is pas 16 of wat is het 17 keer (1 ster) landskampioen en vol trots nu van een NEC met slechts 1 doelpunt in een thuiswedstrijd Bekerkampioen, maar goed. Ajax 3 keer op rij EuropaCup1 kampioen, 1 keer CL-kampioen, jouw club uit R'dam-Zuid slechts 1 keer Europacup 1 mede dankzij een Amsterdammer: Rinus Israël. Ajax leverde de wereldspeler Johan Cruijff met wiens medewerking Feyenoord ook een keer landskampion werd. Ik was eens ergens in de wereld op reis en sprak met de dienstdoende taxichauffeur over voetbal, toen ik hem vertelde dat ik uit Nederland kwam zei hij meteen: Croeff en Achjax en Pè Es Vè en Goeliet. Toen ik Wim van Hanegem zei, kende hij niet en moest zowat overgeven toen hij diens naam moest uitspreken en die club uit R'dam-Zuid kende hij helemaal niet. Moraal: doe nou niet zo overdreven arrogant, want ook nu stelt die club uit R'dam-Zuid internationaal niet erg veel voor, niveau Pech Loznan, Union Gillis, Dynamo Boekarest, Sheriff en in het komend seizoen wordt Europa ook niks, want Slot is weg. Trouwens enkele spelers willen ook naar elders verhuizen. Maak je je maar niet druk om Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

gtsb, ik denk dat de nieuwe Klassieker (voorlopig tot Ajax weer bijgekomen is) wordt die club uit R'dam-Zuid en PSV en ik denk dat PSV die club altijd de baas is. Droom maar lekker frustraat.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nee ik mag jou gewoon niet krotje omdat je huichelt . Dat heeft 0 met ajax te maken ,maar met die verrotten persoonlijkheid van je Als het jou uitkomt is het een klassieker ,anders niet . Dat is wat je zegt . Want jarenlang was Feyenoord de mindere ,en toen was het wel een klassieker. Nu maakt ajax fout na fout (waar jij ook al 2 jaar naast zit ). Heeft het 250 mil in 2 jaar uitgegeven aan slechte spelers . Wint Feyenoord en is het ineens geen klassieker . Voor 7 april zat je nog stoer te zijn hier. Met kom maar op etcetc . Na de wedstrijd kregen we dit gejank . Je bent echt zo triest joh . Ga lekker janken en maak nog een stuk of 3 accounts erbij . Kan je idd je eigen site beginnen . Vooral doorgaan frusti . Straks val je weer door de mand .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

GTSB, jouw mening doet er niet toe, zonde van je stress. Tot je volgende reactie, ik lees ze niet eens.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

GTSB, het is toch een zeer fijn gevoel om jou kwelgeest te zijn, fijne avond en goede nachtrust toegewenst.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Is het -nog- belangrijk wat Sem Steijn vindt ? Twente staat mooi 3e en Ajax moet vechten voor de 5e plaats, dus Twente is beter dan Ajax alleen Twente verloor in Amsterdam en dat scheelde misschien een kans voor de 2e plaats voor Twente. Dat is toch duidelijk ? Wat ook duidelijk is dat onder zijn vader Maurice de neergang van Ajax in gang is gezet. Voor het overige er komt een nieuw seizoen aan met Ajax/Twente en Twente/Ajax. Sem is een goede aanvaller, geschikt voor de Championship of misschien de PL.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kijk naar de reactie van klantenservice. Steijn wordt geinterviewd dus zijn er mensen geinterreseerd wat hij vindt . Dus jouw verdere verhaal is onzin.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Maar gtsb, mijn verhaal is volgens jou altijd onzin en gelul geeft niet, dat komt omdat ik jou voetbaltechnisch en qua intelligentie de baas ben, jou daarmee domineer en je kan het niet hebben en dan word je vals, heel erg vals en komen je tekortkomingen boven drijven. Ik geniet er van jouw plaaggeest te zijn en je opfok, wat zal je slechte nachten en dagen van mij hebben zeg. Zoals verwacht zal je het ontkennen, maar als telkens op al mijn reacties jouw correctie komt dan is het duidelijk. Niet mijn bedoeling hoor, maar jou gun ik langzamerhand het met plezier toe. Zullen we maar ophouden met je gezeur, ik denk dat ik je maar negeer. P.S. als je op Beukemap reageert moet je rechtstreeks richting hem doen, ik ben je postvak niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Krotje je zit met alles al minimaal 2 jaar fout . Dat is geen mening maar een feit 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Vanaf het vertrek van overmars zeg je bij elke aanstelling bij ajax : nu komt het goed .

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Verder fok je mij niet op gozer . Ik kom hier ,reageer, en thats it . Dat is wat anders als hier zitten met 2 accounts . En net doen of het ook 2 personen zijn .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

GTSB, deze voetbalsite is alleen voor scherpdenkers en dat ben jij niet, jij bent er te simpel voor. Probeer eens de schoolkrant van je kinderen. Slaap lekker vannacht gtsb.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

GTSB, te simpel.

Roeldijkstra
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo het seizoen zit er bijna op ..... Ajax heeft de gifbeker leeggedronken tot de laatste druppel. Volgend seizoen nieuwe rondes nieuwe kansen. Ben benieuwd hoe Feyenoord het gaat doen in alles...... kijk dat Feyenoord komt nu in de zelfde situatie waar Ajax zich de laatste 2 seizoenen heeft gezeten. En zonder Slot heeft Feyenoord erg veel geluk dat het rechtstreeks geplaatst is voor de CL anders had het voorrondes moeten spelen. Alleen PSV heeft met Bosz de beste papieren in handen voor volgend seizoen. Ook Twente of AZ hebben weinig of niets te zoeken in de CL.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Helder, transparant zonder dubbele agenda en je hebt gelijk.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Prima gesproken Roel 👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen