Waarom keek de VAR niet naar de goal van De Ligt in de halve finale van de Champions League?

9 mei 2024, 08:16
Foto: © Ziggo Sport

Matthijs de Ligt dacht woensdagavond diep in blessuretijd een verlenging af te dwingen in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid, maar zag zijn goal afgekeurd worden. De verbazing bij Bayern München was groot toen bleek dat de VAR niet naar het moment had gekeken.

In de dertiende minuut van de blessuretijd speelde Joshua Kimmich een diepe bal richting Noussair Mazraoui. Die bal werd weggekopt door Ferland Mendy, waarna Thomas Müller kon oppikken en de bal aan De Ligt gaf, die binnenschoot. Bayern München hoefde alleen niet juichen, want scheidsrechter Szymon Marciniak had namelijk al gefloten voor buitenspel voordat Müller aan de bal kwam. Op de beelden lijkt het twijfelachtig of Mazraoui buitenspel stond, waardoor het vreemd is dat de VAR niet naar het moment heeft gekeken.

Artikel gaat verder onder video

Dat de VAR niet naar het moment heeft gekeken, heeft een reden. Zodra de assistent zijn vlag omhoog steekt, zal de scheidsrechter fluiten en wordt een eventuele goal na het vlagsignaal als niet gebeurd beschouwd. Daarom hebben de officials de mogelijkheid om te wachten met vlaggen en fluiten. De International Football Association Board (IFAB) schrijft dat “het uitstellen van vlaggen/fluiten alleen is toegestaan in een aanvallende situatie waarin het zeer duidelijk is dat een speler een goal gaat maken of vrij richting het strafschopgebied van de tegenstander kan lopen”. Doordat de assistent-scheidsrechter geen gebruik heeft gemaakt van deze regel, was het spel niet meer gaande tijdens de goal van De Ligt en was het voor de VAR dus niet mogelijk hier alsnog in te grijpen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSG komt na heenduel met Dortmund met verschrikkelijk nieuws: einde seizoen en géén EK

Paris Saint-Germain meldt na de eerste halve finale tegen Borussia Dortmund in de Champions League heel slecht nieuws.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Er mag geen Duitse finale komen. Daarnaast word Real tegemoet gekomen om maar vooral binnen de setting van de CL te blijven. Want de UEFA is bang dat Real en andere clubs hun eigen CL gaan starten, dus een zoethoudertje Zuivere goal, nix mis mee

paardenlul
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Real word tegemoet gekomen ? Ze hebben letterlijk jaar op jaar de zwaarste loting en het voorgeval met de ligt gebeurt in de 14e minuut extra tijd van de 9. Als de scheids niet gefloten had was die er nooit ingegaan verdedigers en keepers deden niks meer. En tot slot het was buitenspel ga maar eens goed kijken en nu lekker huilen

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

jij doet je naam echt eer aan! Man, dat Real wordt zo vaak voorgetrokken. Heb je niet die Ruddiger zien schoffelen en judogrepen zien toepassen. En dat elke wedstrijd weer, om er maar 1 speler uit te pikken Zwaarste lotingen??? op wat gebaseerd..............

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Feit is dat spelregels altijd onderhevig blijven aan de interpretatie (of de grillen?) van het scheidsrechtersteam. Daar heb je gewoon niks aan te willen. Verder ben ik niet zo van de complottheorie, maar het zou zomaar kunnen dat "men" geen finale wil met 2 clubs uit hetzelfde land. Je weet het maar nooit.

Emilio
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

2019 en 2021 was de finale geheel Engels. Ik persoonlijk vind dat ook niks een finale met 2 dezelfde landen.

haike
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

die goal had goedgekeurd moeten worden! maar denk dat ze daar weer voor de zoveelste keer goed betaald worden! echt schandalig! real moet en zal van de uefa de finale spelen en winnen koste wat het kost! bahbah waardeloze troep!! ik zou lachen als dortmund real er aan naait!

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

HELEMAAL MEE EENS!!!!!

paardenlul
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Goal van nacho had goedgekeurd moeten worden

CRDT
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ben je wel helemaal lekker in je hoofd paardenlul? Heb je het uberhaupt wel gezien?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Dat de VAR er niet naar keek snap ik en ik denk iedereen wel. Mijn verbazing zit hem in het feit dat er op zo'n belangrijk moment in mijn ogen te snel gevlagd werd op een hele close call.

gtsb
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik geloof er niet zo in dat scheidsrechters partijdig zijn . Meer in het feit dat ze helemaal gek worden van alle regeltjes die ook steeds veranderen ,en het gezeik in hun oor en voor hun neus etcetc . Dan kan je in al die situaties een keer een fout maken Hij had gewoon op zijn minst moeten gaan kijken . Dan weet je het zeker ,maar dat is makkelijk roepen achteraf . Sowieso is dat vlaggen en de hele buitenspel regels een grijs gebied . De ene keer zit het zo ,de andere keer weer anders

zwartekat
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Mee eens gtsb🐈‍⬛

woutvdbovenkamp01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

goed gezien

Dropkick
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Simpel , Real Madrid moet de Finale spelen en winnen , de 2 duitse ploegen blijven met lege handen achter. Maar ik zou als BM de beelden aanvragen bij de UEFA , en moct het geen buitenspel zijn , dan claimen dat het doelpunt telt , en dat er dan de rest van de tijd en 2 x 15 min en evt penaltys worden genomen.

Geus
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hoeveel regels zijn er dan? Voornamelijk verschillende regels. Ik zou moeten zoeken, weinig zin in, maar meerdere keren werd er een doelpunt gemaakt door verschillende clubs in Europa, die werden nietig verklaard omdat er 1 minuut daarvoor een overtreding werd gemaakt. Trekt echt op niks..

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het is nog steeds zo dat , hoe dan ook , je verloren hebt je niet meer kan wwinnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen