"Rosenborg geduchte tegenstander, maar niet overdrijven"

18 juli 2008 – NAC-coach Robert Maaskant heeft voor de Intertoto-wedstrijd tegen Rosenborg BK, komende zaterdag in het Bredase Rat Verlegh Stadion, een 5-3-2 systeem uitgedacht. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor vleugelverdedigers Ahmed Ammi en Patrick Mtiliga, die bij balbezit een linie naar voren moeten schuiven. 

Centraal achterin moeten Penders, Loran en Zwaanswijk de Noorsen spitsen uitschakelen, terwijl daarvoor Kees Kwakman de meest offensieve middenvelder van Rosenborg BK voor de voeten moet lopen. In het doel krijgt Jelle ten Rouwelaar de voorkeur boven nieuweling Jimmy van Fessem, maar volgens Maaskant betekent niet dat Ten Rouwelaar de absolute nummer één is. "Nee hoor, want de kans is groot dat Jimmy van Fessem in Noorwegen keept. Pas op 30 augustus maak ik een keuze voor de keeper waar we de competitie mee ingaan", legt de coach uit op NAC.nl.

NAC Breda hoopt zaterdag 'een goede uitgangspositie voor de return' te behalen, vertelt Maaskant. "Wat dat is, een uitgangspositie? Dat is een uitslag waarmee we in principe nog kans maken op de volgende ronde. Ja, dat kan zelfs een 0-1 nederlaag zijn, maar dat is wel erg negatief gedacht. Rosenborg is een geduchte tegenstander, maar we moeten het ook weer niet overdrijven natuurlijk", zegt de oefenmeester.

De wedstrijd tussen NAC en Rosenborg begint zaterdagavond om 19.30 uur.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd