Engeland kiest voor Britse bondscoach

10 februari 2006, 10:50

Guss Hiddink wordt niet de nieuwe bondscoach van Engeland. De Engelse voetbalbond heeft bekend gemaakt dat ze in ieder geval een Brit zullen aanwijzen als opvolger van Sven-Göran Eriksson, die na het WK zijn functie neer zal leggen. "Het is tijd voor een Brit, iemand die begrip heeft voor onze passie, toewijding en instelling", zegt Dave Richards namens de Britse voetbalbond. Martin O'Neill (foto), de voormalig manager van Celtic, lijkt de belangrijkste kandidaat.

Richards, de voorzitter van de Premier League, maakt deel uit van een driekoppige raad van wijze mannen die door de Britse voetbalbond aangewezen is om een nieuwe bondscoach te zoeken. "We zijn het grootste voetballand ter wereld en we hebben iemand nodig die ons nationale team naar een nog hoger niveau kan tillen", zegt hij. "Op dit moment weet ik nog niet wie het gaat worden. Ik hoor allerlei namen, maar daar ga ik niet op in. We hebben ook nog even de tijd. Het belangrijkste is op dit moment dat we naar Duitsland gaan en wereldkampioen worden."

Toch laat Richards duidelijk weten dat de nieuwe Engelse bondscoach de Britse nationaliteit moet hebben. Richards benadrukt hierbij dat er, wat hem betreft, geen verschil is tussen Engelsen en Britten. Een Schot of een Noord-Ier als bondscoach zou Richards dus geen probleem vinden. 

Deze opmerking kan gezien worden als hint richting Martin O'Neill. De Noord-Ier, die met Celtic de finale van de UEFA Cup haalde, lijkt bovenaan het lijstje van de Britse voetbalbond te staan. Enige tijd geleden liet O'Neill al weten dat hij het 'een enorme eer en een fantastische uitdaging' zou vinden om bondscoach van Engeland te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen