Oranje in historische shirts op WK

13 februari 2006, 17:17

Het Nederlands elftal gaat komende zomer in een soort retro-shirts een gooi doen naar de wereldtitel. Kledingfabrikant Nike onthulde maandag het nieuwe thuis- en uitshirt van de Oranjebrigade. Opvallend is vooral de diagnonale rood-wit-blauwe baan op het witte uitshirt.

Beide shirts zijn ontworpen met het oog op de historie. Het oranje thuisshirt is gebaseerd op de outfit van Oranje in 1959. Het is egaal oranje met een kraagje. De broek is wit.

Voor de oorsprong van het nieuwe uittenue moeten we zelfs terug naar het shirt dat Nederland op 30 april 1905 droeg bij de eerste officiële interland. Oranje won die historische wedstrijd met 4-1, door vier goals van Eddy de Neve.

shirt tenue

shirt tenue

Het nieuwe ontwerp kwam tot stand na een lange voorbereidingsfase van de leverancier. Designers van de kledingproducent namen contact op met onder anderen spelers, journalisten en zelfs spelersvrouwen om uiteindelijk tot het definitieve ontwerp te komen. Het shirt van Nederland is anders dan de tenues van veel andere door Nike geklede landen. Op andere toernooien speelden de diverse landen in hetzelfde shirt in een verschillende kleur.

Ook Ruud van Nistelrooy vindt de shirts bijzonder fraai. "Mooi dat onze voetbalhistorie in beide tenues terugkomt. Ik kan niet wachten om van de zomer in deze outfits geschiedenis te schrijven." Volgens Rafael van der Vaart is de kwaliteit van de shirt ook goed. "Ze zitten goed en dat is natuurlijk ook van belang om optimaal te kunnen presteren", aldus de middenvelder van HSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen