Vertonghen: "Voorlopig richten op AZ en NAC"

Ger
17 november 2008, 09:16

Met Jan Vertonghen opnieuw als solide basiskracht was Ajax zondag met 4-1 te sterk voor PSV. Door de overwinning slaan de Amsterdammers een kloof van zeven punten met de landskampioen. De Belgische international spreekt van een verdiende eindscore.

"Dit is een mooie en bovenal terechte uitslag. De cijfers zijn ruim uitgevallen, maar we waren nu eenmaal scherper en toonden meer lef", aldus Vertonghen tegen FCUpdate.nl. "Vooral voor rust waren we veel sterker. We wisten vooraf natuurlijk dat PSV in een moeilijke fase zit. Wij zijn voor eigen publiek juist ijzersterk, dus dat gaf veel vertrouwen op een goede afloop."

"Het is lekker dat het verschil met PSV nu al is opgelopen tot zeven punten. Het seizoen is echter nog lang en ik schrijf ze zeker niet af", waarschuwt de verdediger. "Ze zijn niet voor niets de afgelopen vier seizoenen telkens landskampioen geworden. Maar als wij dit niveau kunnen vasthouden, zie ik ons dit seizoen als de belangrijkste titelkandidaat."

Na een blik op de ranglijst besluit Vertonghen: "Voorlopig moeten we ons richten op AZ, dat de afgelopen weken heeft bewezen een zware concurrent te zijn. Komende zondag treffen we ze in Alkmaar en dat is een lastige wedstrijd. Daarnaast is NAC Breda een ploeg om rekening mee te houden. Het is dan wel geen topclub, maar ze staan wel met ons bovenaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen