Baan als technisch directeur naar ADO Den Haag

16 februari 2006, 13:33

Eredivisieclub ADO Den Haag heeft Rob Baan gestrikt als technisch directeur. De club uit de Hofstad maakte donderdag bekend dat het akkoord bereikt heeft met Baan, die een contract zal tekenen tot december 2008. ADO Den Haag beschikte nog niet over een technisch directeur. Baan was in het verleden onder meer werkzaam bij FC Twente en Feyenoord.

"Al enkele jaren geleden hebben wij aangegeven op termijn een technisch directeur aan de organisatie toe te willen voegen", legt ADO's technisch directeur Robert Langenbach de komst van Baan uit. "De termijn waarbinnen deze functie werd ingevuld, is altijd ondergeschikt geweest aan het vinden van de geschikte kandidaat. In Rob Baan, een man met enorm veel kennis en ervaring en bovendien bekend met de cultuur van de club, hebben wij de voor ons ideale technisch directeur gevonden", zegt Langenbach.

Rob Baan is een goede bekende van de club uit de Hofstad. Van 1966 tot 1972 werkte hij als hoofd-opleiding en assisteerde was hij assistent van Ernst Happel en Vaclav Jezek bij het eerste elftal. In de periode 1983-1986 was hij hoofdtrainer. In 1986 werd FC Den Haag onder leiding van Baan als eerste club in het betaald voetbal ongeslagen kampioen van de Eerste Divisie.

Baan was als speler actief voor Sparta, de club waar hij in 1965 zijn trainersloopbaan begon. Daarna vervulde hij verschillende functies bij VVV, de KNVB, Roda JC, Cambuur Leeuwarden, FC Twente, Excelsior en PSV. Baan was tussen 1997 en 2004 bestuurslid technische zaken bij Feyenoord. Daar moest hij vertrekken na een serie slechte aankopen.

Baan ging vervolgens als technisch directeur bij het Saudische Al-Jazira aan de slag en maakte sinds oktober 2005 deel uit van de technische staf van de nationale jeugdselecties van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen