Serra Ferrer: "Snel tegendoelpunt voorkomen"

23 februari 2006, 12:33

Real Betis-trainer Serra Ferrer weet wat zijn ploeg vanavond in Alkmaar te doen staat. Na de 2-0 zege in eigen stadion moeten de Spanjaarden overeind blijven om de volgende ronde te bereiken. Een doelpunt maken is cruciaal, want in het geval dat Betis één keer scoort zal AZ vier doelpunten moeten maken om alsnog door te bekeren.

Voor Serra Ferrer is het van belang om AZ in de openingsfase in toom te houden. "We moeten ervoor zorgen dat AZ niet snel scoort want dan kunnen we het nog lastig krijgen. Ik ken de gedachtegang van Louis van Gaal en weet hoe hij zal gaan spelen. We hebben ons hier echter op voor kunnen bereiden", liet de Spaanse oefenmeester weten tijdens een persconferentie in de Alkmaarderhout.

De trainer liet doorschemeren dat hij zijn ploeg behoudend het veld in zal sturen. "Het spel van AZ is moeilijk te controleren. Wij hebben natuurlijk het voordeel van die twee doelpunten, waardoor we niet heel aanvallend hoeven te spelen." De kou in Alkmaar mag volgens Serra Ferrer geen invloed hebben op de wedstrijd. "We mogen de kou niet als excuus gebruiken, we zijn profs en moeten onder alle omstandigheden kunnen voetballen. Natuurlijk zijn we een warm klimaat gewend, maar we moeten ons aanpassen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen