Jol met HSV dichtbij finale na uitzege op Werder

30 april 2009, 22:37   Bijgewerkt: 30 april 2009, 23:13

Martin Jol heeft met zijn ploeg Hamburger SV een prima uitgangspositie verworven voor het bereiken van de finale van de UEFA Cup. De Zuid-Hollander loodste zijn team donderdagavond naar een 1-0 uitzege bij streekgenoot Werder Bremen. Piotr Trochowski werd met een rake kopbal matchwinner. De return staat komende donderdag in Hamburg op de rol.

Beide clubs waren geenszins voornemens elkaar het voetbal te beletten en dat leidde tot een open wedstrijd die in een hoog tempo werd afgewerkt. Bovendien hoefden beide elftallen niet te lang wachten op een uitstekende mogelijkheid op de openingstreffer, maar goed keeperswerk had tot gevolg dat het 0-0 bleef. Ivica Olic stuitte op Tim Wiese, terwijl aan de andere kant Frank Rost een afstandsschot van Diego pareerde.

Hoewel Werder het beste van het spel had en regelmatig in de aanval ging, waren de beste kansen voor HSV. José Paolo Guerrero loste na een kwart wedstrijd alvast een waarschuwingsschot, waarop Wiese nog wel een antwoord voorradig had, maar vijf minuten later moest de sluitpost de bal alsnog uit het net vissen nadat Trochowski een strakke voorzet van Guy Demel fraai had binnen gekopt.

In het vervolg van het duel ging de thuisclub vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker, maar de ene na de andere kans werd onbenut gelaten. Rost was er met enkele prima reddingen mede verantwoordelijk voor dat zijn club aan de leiding bleef. Daarnaast verprutsten de manschappen van Thomas Schaaf zelf een aantal kansen door met weinig geduld het HSV-doel onder vuur te nemen. Vooral bij Claudio Pizarro ontbrak de scherpte, maar ook Markus Rosenberg, Sebastian Boenisch en Hugo Almeida sprongen niet goed met hun kansen om.

Hamburger SV, waar Joris Mathijsen in de basis startte en de negentig minuten vol maakte, kreeg ondertussen goede kansen om het duel te beslissen en met een uitstekende uitgangspositie terug naar de Nordbank Arena te reizen. Zo raakte Dennis Aogo de paal, mikte Olic oog in oog met Wiese op de goalie en schoot Jonathan Pitroipa naast na een counter. Treffers vielen er echter niet meer in Bremen, en dat mag gerust een klein wonder genoemd worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen