Bayern-voorzitter haalt uit naar 'inhoudsloze' ploeg

9 maart 2006, 11:59

Het Duitse voetbal verkeert in een diepe crisis. Ruim een week na de desastreus verlopen oefeninterland tegen Italië (4-1) verdwenen ook de laatste twee Duitse ploegen uit de Champions League. Een dag na de nederlaag van Werder Bremen in Turijn (1-2) ging ook Bayern München op Italiaans grondgebied onderuit. In Milaan werd de ploeg met 4-1 afgedroogd, tot grote onvrede van voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Na afloop van het duel kwam Rummenigge woorden tekort om zijn woede te beschrijven. "Woorden schieten tekort. Wat we hier beleefd hebben is een debacle, een grote afgang. Onze droom om de Champions League te winnen is veranderd in een nachtmerrie. Milan heeft ons volkomen kansloos gelaten. Onze ploeg heeft inhoudsloos gespeeld, Milan heeft ons een lesje gegeven in wilskracht en doorzettingsvermogen. We hebben op alle fronten tekort geschoten", is de duidelijke taal van de voorzitter van de Zuid-Duitse club.

"Ik wil het team in ieder geval dringend vragen om de komende weken in de competitie te laten zien dat we van deze nederlaag geleerd hebben. We moeten nu onze andere doelstellingen bereiken, namelijk de landstitel en de nationale beker. Zaterdag moeten we weer aan de bak tegen Wolfsburg en een week later wacht Schalke '04. We moeten dus direct weer scherp zijn. Ik verwacht van het team een duidelijke reactie", aldus Rummenigge in gesprek met het Duitse Sport1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen