NAC Breda start Europees avontuur met monsterzege

16 juli 2009, 22:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda is het seizoen uitstekend begonnen. In de tweede voorronde van de Europa League werd de Armeense middenmoter Gandzasar Kapan met liefst 6-0 verslagen. Matthew Amoah en Edwin de Graaf scoorden ieder twee keer, terwijl ook Kees Kwakman en Anthony Lurling een bijdrage leverden aan de grootste overwinning ooit van de Bredase ploeg in Europees verband.

Hier deed NAC Breda het allemaal voor, half mei. Deze dubbele ontmoeting tegen de nummer vijf van Armenië was de 'beloning' voor de zwaarbevochten overwinningen in de play-offs tegen Feyenoord en FC Groningen. Want het klinkt allemaal mooi, strijden om een ticket voor de voorronde van de Europa League. Maar in praktijk betekent het dat NAC Breda flink aan de bak moet om daadwerkelijk het hoofdtoernooi van het Europese bekertoernooi te bereiken. Als Gandzasar verslagen wordt, moet NAC nóg twee voorronden overleven om in de groepsfase te komen.

Wisman had gelijk, want Gandzasar bleek inderdaad een hapklare brok voor NAC Breda. Het duurde even voordat de Brabanders op gang kwamen, maar na de pauze was er geen houden aan voor de bezoekers uit Armenië. Door treffers van De Graaf en Amoah (2x) liep NAC Breda tussen de 55ste en 61ste uit van 1-0 naar 4-0. Het openingsdoelpunt was, al voor rust, op naam gekomen van Kees Kwakman. De verdediger kopte in de 24ste minuut een vrije trap van Joonas Kolkka binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen