Granqvist: "Het is zeker geen crisis in Groningen"

Ger
31 augustus 2009, 09:08

Na vijf wedstrijden wacht FC Groningen nog steeds op de eerste competitiezege van het seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans verloor zondag voor eigen publiek van PSV (0-2). Op de ranglijst zijn de noorderlingen inmiddels afgezakt naar de voorlaatste positie.

De Zweedse international maakte vooral bij de eerste tegengoal geen sterke indruk. "Koevermans deed het heel slim. Ik dacht dat hij naar de eerste paal zou gaan, maar hij koos voor de tweede paal. Dat doelpunt is absoluut mijn fout, ik moest Koevermans afstoppen", geeft de verdediger toe. "Het zat ons aan de andere kant helaas niet mee. Enkele minuten voor die tegentreffer raakte Fredrik Stenman met een kopbal nog de binnenkant van de paal."

Bijkomend probleem voor de noorderlingen is het vertrek van goaltjesdief Marcus Berg naar Hamburger SV. Van de huidige Groningse spitsen wist alleen de Deen Nicklas Pedersen deze competitie een keer te scoren. "Marcus was onze topscorer en die vervang je niet zomaar. Hij was een garantie voor vijftien tot twintig doelpunten per seizoen. Van de nieuwe jongens kun je niet verwachten dat ze Marcus direct doen vergeten."

De verdediger sluit deze week aan bij de nationale ploeg van Zweden voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Malta. Na de interlandperiode hoopt hij met zijn club bij SC Heerenveen de eerste driepunter van het seizoen te scoren. "Dat is een derby en daarin kan het alle kanten opgaan. Het zal niet gemakkelijk worden, maar we moeten in onszelf blijven geloven. We trainen goed en dat komt er in de wedstrijden ook steeds beter uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen