Buijs: "Zo kan ADO Den Haag veel punten pakken"

14 september 2009, 13:04

ADO Den Haag is het seizoen opnieuw flitsend begonnen. Net als een jaar geleden staat de ploeg uit de Hofstad voorlopig in de bovenste regionen van de Eredivisie. "Maar vorig seizoen volgde na deze goede start een serie van zeven nederlagen op rij. Dat moeten we nu zien te voorkomen", zegt Danny Buijs tegen FCUpdate.nl.

Dat ADO heel aardig kan voetballen, bleek de afgelopen weken al in de wedstrijden tegen RKC Waalwijk (0-2) en Vitesse (1-3). Tegen landskampioen AZ volgde zaterdag de bevestiging dat ADO het iedere ploeg heel lastig kan maken. Door heel compact en fel te spelen werd de ploeg uit Alkmaar eigenlijk vrij eenvoudig verslagen (2-1).

Door de winst op AZ staat ADO al op tien punten, waarmee het voorlopig zevende is in de Eredivisie. "Toch moeten we niet te veel naar de ranglijst kijken", blijft Buijs voorzichtig. "Het belangrijkste is dat we elke week net zo scherp en gegroepeerd spelen als tegen AZ. Als dat lukt, kan ADO Den Haag nog veel punten pakken en wordt het een mooi seizoen voor ons. We hebben namelijk een heel aardige ploeg."

Eén van de speerpunten van de ploeg is spits Bogdan Milic. De ruim twee meter lange aanvaller was tegen AZ continu aanspeelbaar en is door de lucht amper te kloppen. Het is lekker voetballen met zo'n beer van een kerel in de voorhoede, geeft Buijs toe. "Bij hoge ballen is Bogdan amper te verdedigen. Hij moet nog iets slimmer en sterker worden, maar daarin moeten we hem ook coachen. En bovendien moeten we handiger omgaan met zijn lengte, door beter om hem heen te bewegen. Maar goed, daarin moeten we nog groeien. Er zit nog voldoende rek in deze spelersgroep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen