Bilbao verrast Real Madrid, Barcelona profiteert

16 januari 2010, 23:50   Bijgewerkt: 16 januari 2010, 23:59

In de Primera Division is Real Madrid tegen de derde competitienederlaag van het seizoen aangelopen. Op bezoek bij subtopper Athletic de Bilbao kwam de Koninklijke een vroeg doelpunt van Fernando Llorente niet te boven (1-0). FC Barcelona profiteerde optimaal, door even later in eigen stadion te winnen van Sevilla: 4-0.

Athletic had de zege niet alleen te danken aan matchwinner Llorente, maar vooral ook aan doelman Gorka Iraizoz. Hij was in topvorm en ranselde vele Madrileense schoten uit zijn doel. Bij Real deed niet één Nederlander mee. Royston Drenthe zat bij de selectie, maar hij werd door coach Manuel Pellegrini op de bank gehouden.

FC Barcelona had het tegen Sevilla, dat de Catalanen deze week uitschakelde in de Copa del Rey, slechts één helft lastig. Toen oud-Ajacied Julien Escudé in de 49ste minuut zijn eigen doelman passeerde en Barça op 1-0 bracht, was het verzet van de bezoekers gebroken. De thuisploeg kreeg kans op kans en voerde de score in de slotfase op tot 4-0. Eerst rondde Pedro fraai af na een minstens zo fraaie steekbal van Xavi, daarna was het de beurt aan Messi. Het Argentijnse wonderkind scoorde twee keer, waarvan de eerste zijn honderdste doelpunt in Catalaanse dienst betekende.

Het verschil tussen FC Barcelona en Real Madrid is nu opgelopen tot vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen