Twente presenteert Rutten en Eijkelkamp

28 maart 2006, 16:51

Wat al wekenlang gefluisterd wordt, is nu eindelijk officieel: Fred Rutten is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De huidige assistent van Guus Hiddink bij PSV zal in Enschede worden geassisteerd door René Eijkelkamp. Beide trainers tekenden dinsdagmiddag een contract voor drie jaar.

Officieel is Rutten benoemd tot technisch manager. Naast het hoofdtrainerschap is hij ook verantwoordelijk voor het totale technische beleid van de club en de uitvoering daarvan. In deze functie is hij de opvolger van Johan Plageman, die in een eerder stadium al liet weten dat hij zijn functie neer zal leggen. 

Rutten en Eijkelkamp waren allebei eerder werkzaam bij FC Twente. In 1999 volgde Rutten Hans Meyer op als hoofdtrainer. Twee jaar later wonnen de Tukkers onder zijn leiding de KNVB-beker ten koste van PSV. Daarna vertrok Rutten naar PSV. Eerder was hij ook al twaalf jaar in dienst als voetballer van FC Twente en vervulde hij enige tijd de rol van assistent.

Het verleden van Eijkelkamp bij de Enschedeërs is minder uitgebreid. Onder leiding van Rutten, in 1999, was hij ruim een jaar actief als spitsentrainer bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen