Aanvoerder Van Nistelrooy matchwinner bij Manchester

29 maart 2006, 22:47

Wekenlang moest hij vanaf de reservebank tandenknarsend toekijken hoe Louis Saha in zijn plaats in de spits stond. Wekenlang moest hij zijn frustratie verbijten en op zijn lip bijten om commentaar op Alex Ferguson binnen te houden. Vanavond, in het competitieduel met West Ham United, reageerde Van Nistelrooy zoals een wereldtopper dat doet: met zijn voeten. 

In het duel met promovendus West Ham, dat dit seizoen uitstekend presteert, mocht Van Nistelrooy eindelijk weer eens in de basis van de Mancunians beginnen. De spits van Oranje, die deze week van bondscoach Van Basten te horen kreeg dat hij zeker is van een plaats in de WK-selectie, greep zijn kans met beide handen aan. 

De gretige Van Nistelrooy, die door de supporters van Manchester United op een staande ovatie werd getrakteerd, beleefde op slag van rust zijn finest hour. Op aangeven van Ji-Sung Park knalde hij de bal vanaf zes meter langs West Ham-doelman Hislop. De vreugde-expolosie die volgde was indrukwekkend, het 'Ruud, Ruud' dat van de tribunes schalde was ronduit sensationeel.

Deze treffer bleek voldoende voor Manchester, dat allesbehalve een geweldige wedstrijd speelde. Van Nistelrooy mocht tot het laatste fluitsignaal blijven staan en verliet Old Trafford vervolgens met een grote grijns op zijn gezicht. Dit was de enige goede manier om te reageren op de situatie waarin hij de laatste weken verzeild geraakt was en dat leek de spits zich te beseffen. Van Nistelrooy is terug en Manchester United vaart er wel bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen