Heerenveen haalt twee Canadese aanvallers

31 maart 2006, 12:24

SC Heerenveen gaat op de Canadese toer. De club heeft binnen 24 uur zowel stagiair Will Johnson (foto) als zijn landgenoot Rob Friend vastgelegd. De 19-jarige Johnson heeft een contract getekend voor één seizoen, terwijl zijn zes jaar oudere collega-aanvaller zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis tot medio 2010.

Beide spelers moeten in Heerenveen Klaas Jan Huntelaar en Georgios Samaras, die in januari vertrokken naar respectievelijk Ajax en Manchester City, doen vergeten. Johnson is afkomstig uit de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS, waar hij uitkwam voor Chicago Fire. Friend speelde laatste jaren voor het Noorse Molde FK, waar hij nog een doorlopend contract had. Hoeveel Heerenveen heeft moeten betalen voor de 25-jarige Friend, is niet bekend.

Zowel Friend of Johnson maakt deel uit van de nationale ploeg van Canada. Friend is sinds enkele jaren een vaste waarde in de Canadese ploeg, terwijl Johnson zich via een sterk jeugd-WK in de nationele ploeg heeft weten te spelen. De pas 19-jarige aanvaller speelde tot op heden drie oefeninterlands voor Canada.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen