'Ten Cate hoog op verlanglijstje PSV'

3 april 2006, 00:30

Het Algemeen Dagblad weet vandaag (maandag) te melden dat Henk ten Cate in beeld is om de opvolger van Guus Hiddink te worden bij PSV. Volgens de krant staat de huidige assistent van Frank Rijkaard bij FC Barcelona hoog op het verlanglijstje van de Eindhovense club en staat Ten Cate niet onwelwillend tegenover een eventueel vertrek uit Barcelona.

Ten Cate was in het verleden als trainer onder meer werkzaam bij Go Ahead Eagles, Sparta, Vitesse en NAC Breda. Sinds medio 2003 vormt hij samen met Frank Rijkaard het trainersduo van FC Barcelona, dat onder hun leiding uitgegroeid is tot een elftal waar alle voetballiefhebbers van watertanden. De ploeg lijkt op weg naar de tweede opeenvolgende landstitel en bovendien liggen de Catalanen op koers om ook de Champions League te winnen.

Bij PSV wordt Ten Cate gezien als één van de belangrijkste kandidaten om Guus Hiddink op te volgen. De oefenmeester gaf enige tijd geleden aan dat hij Eindhoven na dit seizoen zal verlaten, vermoedelijk om bondscoach van Rusland te worden. Volgens het AD staat Ten Cate open voor een vertrek naar PSV, omdat hij behoefte zou hebben om als trainer weer 'op zijn eigen benen te staan'. 

Ook Huub Stevens, Co Adriaanse, Foeke Booij en Ronald Koeman werden genoemd als mogelijke nieuwe trainers van PSV. Eerder werd al bekend dat de huidige assistenten van Hiddink, Fred Rutten en René Eijkelkamp, zullen vertrekken. Het duo zwaait vanaf volgend seizoen de scepter bij FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen