WK-serie: Brazilië, de gedoodverfde favoriet

14 april 2006, 06:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op 9 juni 2006 wordt in München het wereldkampioenschap voetbal geopend. Vanaf die dag doen 32 landen een gooi naar een plek in de finale, die precies een maand later gespeeld zal worden in Berlijn. Vanaf 28 oktober 2005, precies 32 weken voor de openingswedstrijd, stelt FCUpdate.nl elke week één van de 32 deelnemende landen aan u voor. Deze week in deel 25: Brazilië

Dat was even slikken, op 29 juni 2005. Op een mooie lentedag namen Brazilië en Argentinië het in Frankfurt tegen elkaar op in de finale van de Confederations Cup. De verwachtingen waren hooggespannen, vooral omdat Argentinië tijdens het toernooi een stabielere indruk gemaakt had. De Argentijnen begonnen vol goede moed aan de finale, maar de tot op het bot gemotiveerde Brazilianen waren ontketend. De Goddelijke Kanaries legde de ene na de andere schitterende aanval op de mat en speelden Argentinië helemaal dronken.

Adriano

Adriano

Road to Germany

De Braziliaanse weg naar Duitsland begon in het Colombiaanse Barranquilla. Na vroege treffers van Ronaldo en de Colombiaan Angel bezorgde Kaka zijn land in de tweede helft de overwinning. Hierna volgde een krappe (1-0) zege op Ecuador, waarna Brazilië aan een zwakke serie begon. Na gelijke spelen tegen Peru (1-1), Uruguay (3-3) en Paraguay (0-0) dreigde een crisis, maar deze werd in de kiem gesmoord door aartsrivaal Argentinië overtuigend met 3-1 te kloppen. Tijdens dit duel maakte Ronaldo alle drie de Braziliaanse treffers. In totaal zou hij tien keer scoren, waarmee hij topscorer werd van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus.

De bondscoach

Parreira

Parreira

Tijdens het WK in de Verenigde Staten stond Pareira aan het hoofd van Brazilië en dat bleek een gouden combinatie. Onder leiding van Pareira, en de legendarische aanvallers Romario en Bebeto, bereikte Brazilië de finale van het WK. In deze eindstrijd bleek Italië een stugge tegenstander, maar na strafschoppen trok het elftal van Pareira uiteindelijk toch aan het langste eind. Vier jaar later nam Pareira voor de vierde keer deel aan een WK, ditmaal als bondscoach van Saoudi-Arabië. Met de Aziaten behaalde Pareira slechts één punt en sneuvelde hij opnieuw in de eerste ronde. Bij Pareira is het voorlopig dus zo: óf hij sneuvelt in de eerste ronde, óf hij wordt wereldkampioen. Nu kijken of deze opmerkelijke reeks zich komende zomer voortzet.

De vedette

Brazilie

Brazilie

De verwachtingen

fans supporters vrouwen babe

fans supporters vrouwen babe

Brazilie

Brazilie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen