FC Groningen tussen hoop en vrees

15 april 2006, 12:00

FC Groningen zit, met nog één speelronde te gaan, is een lastig parket. De mannen van trainer Ron Jans maken nog altijd kans op een plaats bij de top-vijf, maar moeten daarvoor wel hopen dat FC Utrecht in eigen stadion punten laat liggen tegen Willem II. De Groningers zelf moeten het in Enschede opnemen tegen FC Twente, dat nog volop in de race is om een plaats bij de eerste negen. "We moeten eerst zorgen dat wij onze wedstrijd winnen, daarna zien we wel", zegt de Groningse middenvelder Danny Buijs tegen FCUpdate.nl.

Met nog één wedstrijd te spelen strijden drie ploegen om twee plaatsen bij de eerste vijf. Ajax lijkt, na de gelukkige zege op Vitesse, in veilige haven. De Amsterdammers staan vierde en moeten zondag op bezoek bij RKC Waalwijk, dat de laatste weken amper punten pakt. Een gelijkspel volstaat voor de ploeg van Danny Blind, omdat het doelsaldo van Ajax vele malen beter is dan dat van FC Groningen. De Groningers hebben momenteel twee punten minder dan Ajax en staan samen met FC Utrecht op een gedeelde vijfde plaats.

Tegen Twente kan Groningen geen beroep doen op spits Erik Nevland. Dat weegt zwaar, weet Buijs. "Nevland is heel belangrijk voor ons. Hij is een ontzettend goede speler en is de laatste weken uitstekend in vorm. Je merkte de laatste weken dat hij een stuk beter in zijn vel zat dan aan het begin van het seizoen. Toen had ik de indruk dat hij misschien wel te gretig was en daardoor wat scherpte voor de goal tekort kwam. Nu maakt hij zijn doelpuntjes weer, dus het is voor ons een aderlating dat hij er niet bij is. Normaal gesproken hebben we dan Glen Salmon achter de hand, maar hij is geblesseerd. Ik heb eigenlijk geen idee wie daar nu kan spelen, we moeten dus nog even puzzelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen