Stenman: "Ik moest Erik Pieters nabootsen"

Ger
11 oktober 2010, 15:57

Fredrik Stenman mocht afgelopen zaterdag samen met clubgenoot Petter Andersson meetrainen met de selectie van Zweden. De linksback van FC Groningen zal de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje echter vanaf de tribune moeten bekijken.

"Ik vond het vooraf een mooie uitdaging om mee te spelen in de ‘elf tegen elf’. Ik had de taak om linksback Erik Pieters na te bootsen. En Petter Andersson had de rol van Dirk Kuyt", laat Stenman weten op de website van zijn werkgever. "Het is een goede ervaring geweest, een leuke en pittige training. Maar dat is ook wel logisch als je de twintig beste spelers van Zweden bij elkaar hebt."

De verdediger kwam vorige week, samen met enkele collega-internationals, negatief in het nieuws door een pittig artikel in de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens Stenman is sprake van een misverstand. "Het is zeker niet de bedoeling om via de media de zaak op scherp te zetten. Dat Ola Toivonen het woord varkens gebruikt en anderen het woord honden, heeft door de vertaling een hele andere lading gekregen."

"In het Zweeds zijn deze benamingen positief op te vatten. Het is moeilijk om uitdrukkingen in een andere taal exact juist over te brengen", besluit Stenman, die dinsdagavond met Andersson als toeschouwer in Amsterdam aanwezig zal zijn. "Ik zal thuis nog eens even zoeken naar een geel-blauw sjaaltje en die zal ik zeker omdoen als ik ‘m kan vinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen