Faber zeer content met 'unieke' dubbelrol

10 februari 2011, 19:05   Bijgewerkt: 10 februari 2011, 19:23

Ernest Faber heeft op het moment te maken met uitersten. De oud-PSV'er keerde na zijn werkzaamheden als assistent-trainer bij het Nederlands Elftal rondom de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oostenrijk weer terug naar Eindhoven, waar hij hoofdtrainer is van Jupiler League-club FC Eindhoven. De 39-jarige oefenmeester is zich bewust van de tegenstelling tussen beide banen.

"Het contrast is groot", vetrouwt Faber toe aan het Eindhovens Dagblad. "Dat maakt het tot een unieke combinatie. Bij Oranje is alles tot in de puntjes geregeld. Een toporganisatie, met topmiddelen, toptrainer en topspelers om tot een topprestatie te komen. Bij Eindhoven hebben we weinig middelen om op óns niveau zo goed te presteren. Ik heb nu twee functies die ik allebei heel erg leuk vind. Ook al zijn het twee uitersten."

"Bij Eindhoven werk ik met spelers die ik begeleid náár de top", gaat de oud-verdediger verder. "Nu kan ik mét de top werken. De pass van Sneijder, de aanname van Van der Vaart en de handelingssnelheid van Van Bommel - het zijn allemaal dingen die ik mijn groep kan voorhouden. De spelers van Eindhoven willen tenslotte net zo goed worden als de jongens in Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen