Wenger: "Vanavond winnen is cruciaal"

20 april 2011, 10:09   Bijgewerkt: 20 april 2011, 10:19

Als Arsenal nog iets van het seizoen wil maken, moet het vanavond drie punten pakken. Gemakkelijk zal dat niet worden, want de ploeg moet op bezoek bij Tottenham Hotspur. Maar winnen is vereist, vindt manager Arsene Wenger.

Door de remise van Manchester United bij Newcastle, dinsdag, kan Arsenal het gat naar de koploper vanavond verkleinen tot vier punten. "Het is ongelooflijk belangrijk en essentieel dat we bloed, zweet en tranen geven om kampioen te worden. We zijn al vijftien wedstrijden ongeslagen en moeten die reeks voortzetten. We moeten met z'n allen alles geven om in de titelrace te blijven. Rekenen heeft nu geen zin meer, het enige wat we kunnen doen is onze komende wedstrijd winnen. Dat is cruciaal."

Afgelopen zondag kreeg Arsenal een flinke tik van Liverpool, dat diep in blessuretijd de gelijkmaker (1-1) maakte. "Dat was moeilijk te verteren", geeft Wenger toe tegen Arsenal TV. "Maar als je bij een topclub als Arsenal speelt, moet je de mentale weerbaarheid hebben om zoiets achter je te laten. En wie weet is dat ene puntje dat we gehaald hebben, aan het eind van het seizoen nog veel waard."

Arsenal was enkele weken geleden nog in de race om vier prijzen, maar ging daarna onderuit in de League Cup, FA Cup en Champions League. De landstitel is hierdoor de enige hoofdprijs die de ploeg van Wenger dit seizoen nog kan pakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen