Langeler: "Ons niet aanpassen aan RKC"

20 april 2011, 12:37   Bijgewerkt: 20 april 2011, 12:46

Vrijdag 20.00 uur staat in de Jupiler League dé kraker van het seizoen op de rol. Koploper FC Zwolle ontvangt directe concurrent RKC Waalwijk. Bij een zege zijn de Overijsselaars vrijwel zeker van het kampioenschap, maar als de Brabanders drie punten pakken, komen ze op gelijke hoogte met Zwolle. Bloedstollende dagen dus.

“Dat het spannend is, lijkt me helder. Maar ik merk geen extra spanning in de groep. En als die er al zou zijn, is het er al een paar weken, want het is al langer spannend”, vertelt Zwolle-coach Art Langeler tegen FCUpdate.nl. De trainer verwacht ‘een mooie voetbalavond’. “Daar zijn alle ingrediënten voor aanwezig: het stadion is uitverkocht, het is spannend, het wordt mooi weer. Als we winnen zijn we kampioen, verwacht ik.”

FC Zwolle gaat van zijn eigen kracht uit. “We gaan ons niet aanpassen aan RKC”, verklapt Langeler. “We spelen al het hele seizoen in een aanvallende tactiek en we winnen er meer mee dan we verliezen. Dus het zou raar zijn om het om te gooien.”

Langeler moet noodgedwongen toch één omzetting doen. Maandag kreeg Diederik Boer in het duel bij Sparta (2-1 winst) een rode kaart voor een onbesuisde tackle. Hoewel het beroep tegen de doelman nog loopt, rekent Langeler vrijdag niet op zijn eerste keus onder de lat. De 22-jarige Leon ter Wielen is net als tegen Sparta de Zwolse doelwachter. “Leon heeft het goed gedaan en was niet zenuwachtig. Het zal moeten blijken hoe dat vrijdag is, maar ik heb er alle vertrouwen in”, besluit Langeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen