Vrouwen FC Twente veroveren landstitel

12 mei 2011, 21:26   Bijgewerkt: 12 mei 2011, 22:23

De prijzen volgen elkaar in rap tempo op bij FC Twente. Zondag wonnen de mannen de KNVB Beker ten koste van Ajax en zondag strijden ze tegen datzelfde Ajax om de landstitel. De vrouwen hebben donderdag alvast het goede voorbeeld gegeven. Met een 4-1 thuiszege op Willem II kroonden zij zich tot landskampioen.

Er was voor de aftrap enige spanning bij Twente aangezien het eerder dit seizoen grote moeite had met Willem II. In Tilburg werd zelfs verloren van de Tricolores. Maar al na 23 seconden werd duidelijk dat de gasten uit Noord-Brabant hun huid minder duur zouden verkopen. De Tukkers kwamen toen al met 1-0 voor. Anouk Dekker kopte tussen twee Willem II-speelsters in raak op een voorzet van Maaike Heuver.

Heuver zelf maakte er na ruim een half uur 2-0 van, met een schot van twintig meter. Enkele minuten eerder had ze vanaf dezelfde afstand net voorlangs geschoten. De Tukkers waren de veel betere ploeg. Dat het op slag van rust 3-0 werd, was dan ook niet gek. Marlous Pieëte was er verantwoordelijk voor.

Willem II leek de wedstrijd weinig te interesseren. Dat was opmerkelijk, want het was hun laatste optreden in de Eredivisie Vrouwen. Na dit seizoen trekt het bestuur de stekker eruit. In het tweede bedrijf forceerden de Tilburgers via Daniëlle van de Donk toch nog een goal, maar het slotakkoord was voor Twente. Marianne van Brummelen bepaalde acht minuten voor tijd de eindscore in de Grolsch Veste, gevuld met 7.000 fans, op 4-1, waarmee ze haar club de eerste titel in de geschiedenis bezorgde.

ADO Den Haag was op de laatste speeldag de enig overgebleven concurrent van Twente. De Residentieclub won met 4-0 van FC Utrecht, maar daar kocht het dus weinig voor. AZ, dat de eerste drie titels voor zich opeiste en er na dit seizoen ook mee stopt, nam in stijl afscheid. SC Heerenveen werd in eigen huis met 3-1 aan de kant geschoven. Die ploegen staan over anderhalve week tegenover elkaar in de bekerfinale. Nieuwkomers VVV Venlo en FC Zwolle sloten af op een 2-2 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen