Australië boos op 'respectloze' Ronaldo

1 mei 2006, 15:29

Ronaldo heeft zich niet van zijn meest tactische kant laten zien. De spits van het Braziliaanse elftal heeft in het Australische Alpha Magazine laten weten dat hij geen enkele speler van het Australische elftal kent. Tijdens het WK stuit Brazilië in de groepsfase op de Australiërs, die onder leiding staan van bondscoach Guus Hiddink.

In een poging om toch een Australische speler op te noemen mompelde Ronaldo nog wel iets over 'die ene van Osasuna'. Het lijkt voor de hand te liggen dat hij hierbij doelt op John Aloisi, maar diezelfde Aloisi speelt inmiddels alweer bijna een jaar voor Deportivo Alaves. Spelers Mark Viduka (Middlesbrough) en Harry Kewell (Liverpool) bleken grote onbekenden voor Ronaldo. 

In hetzelfde interview ging Ronaldo nog een stapje verder door de Australiërs tussen de regels door als een soort veredelde toeristen af te schilderen. Hij liet weten dat hij snapte dat landen als Australië 'helemaal opgewonden' zijn over WK-deelname, maar dat een plaats in de tweede ronde te hoog gegrepen zal zijn. Frank Farina, als bondscoach van Australië de voorganger van Guus Hiddink, noemde de uitlatingen van Ronaldo 'respectloos'. 

Op 18 juni zal Ronaldo in ieder geval de kans krijgen om de Australische spelers iets beter te leren kennen. Beide landen staat dan tegenover elkaar in de groepsfase van het WK. Ook Kraotië en Japan maken deel uit van groep F.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen