Alderweireld: “Wij kunnen fantastisch voetballen”

15 augustus 2011, 10:30   Bijgewerkt: 15 augustus 2011, 10:36

Van alle titelkandidaten maakt Ajax in de eerste weken van het weekend verreweg de beste indruk. Na twee competitiewedstrijden heeft de club al negen keer gescoord en met name zondag tegen SC Heerenveen (5-1) was het spel bij vlagen flitsend. Het vertrouwen bij de landskampioen in een goed seizoen is groot. "Als wij zo blijven spelen, zijn er weinig teams die van ons kunnen winnen."

Of de eindstand, 5-1, alles zei over het krachtsverschil tussen Ajax en Heerenveen, werd coach Ron Jans van de Friezen zondagmiddag gevraagd. “Euhm”, stamelde de oefenmeester. “Niet alles. Maar wel veel. De winst van Ajax was dik verdiend."

“Dat is zoals we willen spelen”, zegt Daley Blind, die achterin de geblesseerde Jan Vertonghen verving, tegen FCUpdate.nl. “We lieten de bal lekker gaan. Dat was in de eerste helft ook al zo, maar toen kwamen we nog minder goed door de verdediging heen. In zulke wedstrijden moet je geduldig zijn en goed blijven voetballen, dat hebben we gedaan. We zijn geen moment in paniek geraakt, ook niet na die 1-1.”

Dat Ajax al zo vroeg in het seizoen op dreef is, is opvallend. Met Kolbeinn Sigthórsson, Derk Boerrigter en Theo Janssen en eigenlijk ook Kenneth Vermeer heeft de club deze zomer immers op een aantal belangrijke posities een nieuwe speler in moeten passen. “Maar we hebben in de zomer goed getraind en een lekkere voorbereiding gedraaid”, zegt Blind. “We kennen elkaars kwaliteiten en het is voor iedereen duidelijk hoe we willen spelen. Bovendien voeren we de gemaakte afspraken in het veld goed uit.”

Toch kan het allemaal nog beter, denkt Alderweireld. “We hebben een jonge ploeg, er is nog progressie te boeken. Maar dit is natuurlijk een heel goed begin.”

Door de sterke start staat Ajax al sinds de eerste speeldag bovenaan in de Eredivisie. “Dat is lekker, daar staan we graag”, zegt linksback Vurnon Anita. “Nu zorgen dat we die positie tot het eind van het seizoen vasthouden. Daar gaan we natuurlijk voor.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen