Gladbach houdt nare bijsmaak over aan zege

18 december 2011, 20:01   Bijgewerkt: 18 december 2011, 20:12

Borussia Mönchengladbach blijft goed presteren in de Bundesliga. De ploeg van trainer Lucien Favre boekte zondagavond een nipte thuiszege op FSV Mainz 05: 1-0. Die Fohlen gaan daardoor de winterstop in als nummer vier van de Duitse competitie.

Patrick Herrmann kroonde zich in de vijfde minuut tot matchwinner. Mönchengladbach, vorig seizoen lang degradatiekandidaat, is door de zege al twaalf thuiswedstrijden ongeslagen. Toch was er ook treurig nieuws voor de ploeg te noteren. Sterspeler Marco Reus (foto), die na een teenblessure zijn rentree opluisterde met een assist, liep in de slotfase een nieuwe kwetsuur op.

De drievoudig international van Duitsland moest zich zeven minuten voor tijd laten vervangen vanwege een knieblessure, waarvan de ernst nog niet bekend is. Eerder op zondag speelden 1. FC Kaiserslautern en Hannover 96 met 1-1 gelijk, waardoor Kaiserslautern in de kelder van de Bundesliga blijft bivakkeren. De ploeg staat nog steeds zestiende na de remise. Hannover is nu zevende.

Borussia Mönchengladbach bevindt zich na de zege op vier punten van koploper Bayern München. Nummers twee en drie Borussia Dortmund en Schalke 04 hebben een punt meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen