Van Marwijk: "We moeten WK-gevoel terugkrijgen"

28 februari 2012, 23:55

Net als veel spelers van het Nederlands elftal keek bondscoach Bert van Marwijk langdurig in het rond toen hij dinsdagavond het veld van Wembley opstapte. "Dit is een fantastisch stadion met een geweldige grasmat", aldus Van Marwijk. "Of dit een droomstadion is? Ik denk niet zo in dromen, maar dit is wel fantastisch. Al was het stadion van de WK-finale dat ook."

Het Nederlands elftal speelt woensdag voor het eerst in de volledig vernieuwde voetbaltempel van Londen. Bij Nederland moet de komende maanden hetzelfde gevoel ontstaan als in de aanloop naar het WK van 2010, zo liet Van Marwijk zich ontvallen. "Na de kwalificatiereeks voor het EK is de klad er een beetje in gekomen. De kunst is niet in paniek te raken en het gevoel van voor het WK weer terug te krijgen", aldus Van Marwijk.

Oranje incasseerde in de laatste drie interlands twee nederlagen en speelde gelijk tegen Zwitserland. "Bij een nationaal elftal krijg je niet zo gek veel tijd. We moeten het gevoel terug krijgen dat tegenstanders niet van ons kunnen winnen en wij niet kunnen verliezen. Deze oefenwedstrijd tegen Engeland hoort al bij de voorbereiding op het EK en is een echte test", zei Van Marwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen