Celta de Vigo klopt NAC Breda

4 augustus 2005, 02:00

NAC Breda heeft haar laatste serieuze oefenduel voor de start van de eredivisie niet weten te winnen. Tegen het Spaanse Celta de Vigo verloor de ploeg van coach Ton Lofhoff met 2-1. Doelpuntenmaker voor de Bredase ploeg was middenvelder Mike Zonneveld.

Ondanks de nederlaag kan NAC Breda met een positief gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen de sterke Spaanse ploeg. In de openingsfase was Celta de Vigo weliswaar een maatje te groot voor de ploeg uit Breda, maar in de slotfase hing de gelijkmaker lange tijd in de lucht. Nadat Javi Guerrero de Spanjaarden al na een kwartier op voorsprong had gezet, leek NAC Breda kansloos toen invaller Perera vlak na rust de 2-0 op het scorebord bracht. De ploeg van Ton Lokhoff toonde echter karakter.

Nadat scheidsrechter Van Sichem weigerde om een strafschop aan NAC te geven na een overtreding op Zwaanswijk, bracht Mike Zonneveld de spanning terug in de wedstrijd. De middenvelder schoot de bal genadeloos hard langs doelman Pinto. In de resterende veertig minuten zette NAC Breda alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar Celta gaf geen krimp. In de slotfase was verdediger Tony Vidmar nog dichtbij de verlossende 2-2, maar de inzet van de Australiër werd gepareerd door de Spaanse doelman.

De opstelling van NAC Breda was als volgt: Schollen- Elshot, Mendes da Silva, Zwaanswijk, Vidmar- Jenner, Zonneveld, Vonlanthen, Van Gessel- Sikora en Van Hooijdonk.