Jan Smit klaar voor de strijd

5 augustus 2005, 04:00

Door de promotie van Heracles Almelo is de eredivisie een kleurrijk figuur rijker. Voorzitter Jan Smit van Almeloërs staat immers bekend als een man met een visie en hij is nooit te beroerd om deze visie uit te spreken. Aan de vooravond van het eredivisieavontuur van zijn club spreekt Smit zich uit. "We gaan een fantastisch seizoen tegemoet."

Heracles heeft kosten noch moeite gespaard om van het eredivisieseizoen een succes te maken. "We hebben het stadion uitgebreid met 1.800 zitplaatsen, waardoor we nu een capaciteit hebben van rond de 8.100", vertelt Smit trots. "We hebben elke thuiswedstrijd een uitverkocht huis. Verder hebben we een gloednieuwe geluidsinstallatie en krijgen we in de loop van het seizoen nieuwe lichtmasten."   

Smit steekt zijn ambitie in elk geval niet onder stoelen of banken. "We blijven gewoon in de eredivisie. Ik weet dat we de laagste begroting hebben, maar wij hebben de kwaliteit om creatief met geld om te gaan. Toen ik hier acht jaar geleden aangesteld werd als voorzitter, werkten we omgerekend met een begroting van 1 miljoen euro. In acht jaar tijd hebben we dat al opgewerkt naar een begroting van 6,5 miljoen. Wij kunnen uit een euro meer halen dan sommige andere clubs. Zo hebben we bijvoorbeeld geen algemeen directeur of technisch directeur en daarmee besparen we al vele tonnen per jaar. Bovendien brengt ook ons stadion beperkte kosten met zich mee en proberen we tijdens onderhandelingen met spelers altijd creatieve oplossingen te vinden", legt de voorzitter uit.   

Om te overleven in de eredivisie, was deze zomer een kwaliteitsinjectie noodzakelijk. Hoewel Heracles nog niet uitgewinkeld is, is Smit tevreden over de progressie tot nu toe. "We zijn niet op zoek naar vedettes. Het gaat bij ons om het collectief. Het klikt als vanouds in de spelersgroep en zo zien we het graag. Iedereen heeft er ontzettend veel vertrouwen in. We gaan een fantastisch seizoen tegemoet." Heracles wil sowieso nog drie spelers contracteren, waardoor de selectie uiteindelijk zal bestaan uit 21 spelers.   

Over de problemen tussen de gemeente Almelo en de supporters van PSV, die met succes de verplichte combi-regeling aanvochten, wilde Smit niet te veel woorden vuil maken. "Deze hele situatie is ontzettend jammer. Het haalt de aandacht af van waar het om moet gaan, namelijk het voetbal."  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen