Marchegiani hangt handschoenen aan de wilgen

19 augustus 2005, 11:57

Doelman Luca Marchegiani heeft een punt gezet achter zijn imposante loopbaan. De voormalig keeper van het Italiaanse nationale elftal is er niet in geslaagd om een nieuwe club te vinden en heeft daarom besloten om zijn loopbaan te beëindigen. De 39-jarige Marchegiani wil nu keeperstrainer worden.

Marchegiani werd als doelman beroemd toen hij in 1994 deel uitmaakte van de Italiaanse selectie voor het wereldkampioenschap. Hij ging aanvankelijk mee als tweede doelman, maar na een rode kaart voor eerste keeper Gianluca Pagliuca verdedigde hij tijdens het toernooi driemaal het Italiaanse doel. Italië bereikte in 1994 uiteindelijk de finale, waarin het na strafschoppen verloor van Brazilië.

In totaal speelde Marchegiani 488 wedstrijden in de Italiaanse Serie A, waarvan verreweg de meeste in dienst van Lazio Roma. De laatste twee jaar stond hij onder contract bij Chievo Verona. "Ik heb er lang over nagedacht maar de tijd is rijp om te stoppen. Ik ben inmiddels al aan het studeren om keeperstrainer te worden", aldus Marchegiani.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen