Mexico en USA naderen WK

18 augustus 2005, 19:00

Mexico en de Verenigde Staten mogen zich opmaken voor het wereldkampioenschap. Beide landen wonnen woensdagavond haar kwalificatieduels met respectievelijk Costa Rica en Trinidad & Tobago. Bij Mexico vestigde spits Jared Borgetti een record door zijn 36ste interlandgoal te maken.

Borgetti zette zijn land na ruim een uur op voorsprong tegen het sterke Costa Rica. Door zijn treffer werd Borgetti de meest trefzekere Mexicaanse spits ooit. Nooit eerder slaagde een speler er in om 36 interlandgoals te maken voor Mexico. In de slotfase van de wedstrijd tegen Costa Rica bracht Fonseca zijn land in veilige haven door de 2-0 binnen te tikken.

Ook de Verenigde Staten maakten op weg naar het wereldkampioenschap geen fout. Al na drie minuten opende Brian McBride de score voor de VS. In het restant van de wedstrijd kwamen de Amerikanen niet meer in de problemen tegen Trinidad & Tobago, waar Leo Beenhakker als trainer op de bank zat.

Mexico en de VS hebben nu al respectievelijk 16 en 15 punten bij elkaar weten te sprokkelen uit 6 wedstrijden. Derde staat momenteel Guatemala, dat met 2-1 wist te winnen van Panama. Guatemala heeft 7 punten, evenals Costa Rica. Aangezien drie ploegen uit de Concacaf-poule zich rechtstreeks plaatsen voor het wereldkampioenschap, lijkt de strijd om het derde ticket te gaan tussen deze twee landen.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen