Slap Chelsea afgetroefd in Barcelona

7 maart 2006, 22:27

De hele voetbalwereld zat er klaar voor. De terugwedstrijd tussen FC Barcelona en Chelsea zou dé voetbalkraker van het jaar moeten worden, een duel waar mensen nog jaren over zouden praten. Dat viel in praktijk echter vies tegen. Chelsea presteerde ver onder de maat en het mager spelende Barcelona bereikte met gemak de kwartfinale. Na de 1-2 in Londen eindigde de terugwedstrijd in 1-1.

Barcelona-middenvelder Edmilson was voorafgaand aan de wedstrijd al duidelijk: "Een team dat mooi voetbal speelt, wint niet altijd. Vanavond ben ik dik tevreden als we slecht spelen, maar toch de volgende ronde halen. Als het een fysiek duel wordt, moeten we de beuk er in gooien. Dat kunnen we. Als Chelsea er een technische wedstrijd van wil maken, doen we dat. We doen er alles aan om te winnen, de manier waarop in even niet belangrijk", liet de Braziliaan in de aanloop naar het duel weten.

Pas toen bleek dat Chelsea zich geen raad wist met initiatief, kroop Barcelona uit haar stulp. Naarmate de eerste helft vorderde besefte Barcelona langzaam maar zeker dat de Londenaren niet in staat waren om het de Spanjaarden lastig te maken. Vooral de aanval van Chelsea oogde machteloos. Arjen Robben, Didier Drogba en Joe Cole zaten geen moment in de wedstrijd en zorgden er voor dat de defensie van Barcelona geen moment hoefde te wanhopen.

Pas een kwartier voor tijd zorgde Ronaldinho voor een spaarzaam hoogtepunt. De Braziliaan stuurde drie Britse verdedigers het bos in en klopte Chelsea-doelman met een schot in de korte hoek het bos in: 1-0. Hoewel deze treffer aan het uitgangspunt niets veranderde, Chelsea moest immers nog steeds twee keer scoren, was dit doelpunt de definitieve beslissing in de wedstrijd. Chelsea liep in het restant van de wedstrijd rond als een geslagen hond en leek zich neer te leggen bij een uitschakeling.

markus merk scheidsrechter arbiter

markus merk scheidsrechter arbiter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen