Pranjic snapt niets van Kroatische bondscoach

11 april 2006, 13:47

Binnen een seizoen heeft Danijel Pranjic zich opgewerkt tot een belangrijke pion in het elftal van SC Heerenveen. Mede dankzij de assists en doelpunten van de pas 24-jarige Kroaat zijn de Friezen nog altijd volop in de race om Europees voetbal. FCUpdate.nl zocht Pranjic op en sprak met hem over Heerenveen, het vertrek van Huntelaar, Nederland en zijn kansen op deelname aan het WK. "De bondscoach bekijkt bijna elke Kroatische speler, maar ik heb hem nog nooit in Heerenveen gezien", moppert hij.

Met nog twee wedstrijden te spelen, mag Heerenveen nog altijd hopen op een plaats bij de eerste vijf. Toch maakt Pranjic zich weinig illusies. "Het zal heel moeilijk worden, de kans dat we het halen is minder dan 50%. We zullen er tot het eind voor gaan, maar we hoopten natuurlijk dat Ajax niet zou winnen van AZ. Nu wordt het een lastig verhaal, we moeten in eerste instantie zorgen dat wij onze wedstrijdjes winnen. Daarna moeten we hopen dat de andere resultaten gunstig zijn voor ons."

Voor Pranjic was het in ieder geval een bewogen seizoen. De Kroaat kwam in de zomer over van Dinamo Zagreb en slaagde er redelijk snel in om zijn draai te vinden. Vanaf het eerste moment heeft hij een basisplaats en zeker na het vertrek van Huntelaar en Samaras is hij één van de belangrijkste spelers in het elftal van Gertjan Verbeek.

Toch zit Pranjic nog zeker niet op het toppunt van zijn kunnen, denkt hij zelf. "Ik speel al een heel stuk beter dan vorig seizoen in Zagreb, maar het kan nog beter. Hopelijk kan ik volgend seizoen nog een stukje beter spelen dan dit jaar. Ik weet zelf ook niet waar mijn plafond ligt. Voor mij is het belangrijk om het gevoel te hebben dat ik continu beter word. Er zit een stijgende lijn in mijn spel en hopelijk kan ik dat zo houden."

Ondanks deze stijgende lijn, dreigt Pranjic buiten de Kroatische WK-boot te vallen. In zijn periode bij Dinamo Zagreb behoorde hij nog tot de nationale selectie, maar plotseling lijkt hij buiten beeld te zijn bij bondscoach Kranjcar. "Ik snap het ook niet", mokt Pranjic. "Ik denk dat ik het WK wel kan vergeten. Ik zat niet bij de laatste selectie voor een oefenwedstrijd, dus ik denk dat ik het wel kan schudden. Het is een rare situatie, want ik zat eerder al wel bij de selectie. Ik snap niet wat er veranderd is."

Volgens Pranjic hebben zijn landgenoten een goede kans om hoge ogen te gooien op het WK. "Het is een uitstekende ploeg, daarom is het voor mij ook misschien moeilijk om bij de selectie te komen. Ik denk dat we een goede kans hebben om in ieder geval de tweede ronde te bereiken. We moeten in staat zijn om Japan en Australië te verslaan", voorspelt Pranjic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen