Italië gelijk tegen Zwitserland, Frankrijk wint

31 mei 2006, 23:48

Twee kanshebbers voor de wereldtitel, Frankrijk en Italië, kwamen woensdag in actie in oefenduels. Italië kwam, met de herstelde Francesco Totti in de basis, niet verder dan 1-1 tegen Zwitserland. Frankrijk won daarentegen wel, met 2-0 van Denemarken.

Frankrijk had in Lens weinig moeite met Denemarken, dat ontbreekt op het WK. Henry opende in de 13e minuut de score. Een kwartier voor tijd bepaalde Wiltord vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-0. Denemarken is niet van de partij op het WK omdat de ploeg sneuvelde in een kwalificatiepoule met onder meer Oekraïne, Turkije en Griekenland.

Italië speelde heel wat minder overtuigend. De titelkandidaat kwam in Genève tegen Zwitserland niet verder dan 1-1. Die stand was bij rust al bereikt. Albertino Gilardino scoorde voor de Italianen, de Zwitserse middenvelder Daniel Gygax zorgde voor de gelijkmaker.