Juventus strikt Deschamps als nieuwe trainer

10 juli 2006, 18:14

In welke divisie Juventus volgend seizoen zal spelen is nog niet bekend, maar de ploeg heeft al wel een nieuwe trainer vast weten leggen. Didier Deschamps, een 37-jarige oud-speler van De Oude Dame, heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. De Fransman is de opvolger van Fabio Capello, die naar Real Madrid vertrokken is.

Deschamps is een echte clubman. De voormalig middenvelder voetbalde van 1994 tot en met 1999 al bij Juventus. Zijn grootste succes boekte hij in 1996, toen hij met de club uit Turijn ten koste van Ajax beslag wist te leggen op de Champions League. Na zijn loopbaan als voetballer werkte Deschamps als trainer onder meer jarenlang bij AS Monaco. Met de ploeg uit het Prinsdom bereikte hij in 2004 de finale van de Champions League.

In welke divisie Deschamps met Juventus uitkomt, is nog onduidelijk. 'Juve' behoort in het omvangrijke Italiaanse fraudeschandaal tot een van de aangeklaagde clubs. Het vonnis van het sporttribunaal laat op zich wachten tot woensdag.  Terugzetting naar een lagere klasse dreigt voor Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen