Hiddink mist zeven basisspelers tegen Kroatië

6 september 2006, 11:18

Guus Hiddink zal vanavond alle trucs uit de kast moeten halen om een goed resultaat te behalen tegen Kroatië. De bondscoach van Rusland wordt in zijn eerste echte test geplaagd door een waslijst met afwezigen. Liefst zeven potentiële basisspelers hebben om uiteenlopende redenen af moeten haken. 

Vladimir Bystrov en Yuri Zhirkov zijn geschorst voor het duel met de Kroaten, terwijl liefst vijf spelers geblesseerd afgevallen zijn. Dit zijn bovendien ook nog eens niet de minste spelers, namelijk Yegor Titiv, Alexei Smertin, Dmitri Loskov, Aleksandr Kerzhakov en Vasili Berezutski. Tot overmaat van ramp dreigde bovendien op het laatste moment ook Sergei Ignashevich af te moeten haken. De verdediger van CSKA Moskou kampt met een enkelblessure.

"Ik hoop dat Ignashevich kan spelen", blikt Hiddink vooruit op het duel met de Kroaten. De oefenmeester raakt, ondanks alle personele problemen, niet in paniek. "Ik heb te veel meegemaakt in mijn carrière om hiervan in de war te raken. In dit soort situaties is het van belang om gewoon rustig te blijven, anders wordt de chaos alleen maar groter. Je moet roeien met de riemen die je hebt, zo simpel ligt het."

Hiddink benadrukt dat EK-kwalificatie niet in één duel beslist zal worden. "Als we hier punten laten liggen, is dat geen drama. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om drie punten te pakken, maar ook als dat niet gebeurt zullen we gewoon rustig naar ons doel toe blijven werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen