HSV en Werder Bremen uit DFB Pokal

Koen Freriks
9 september 2006, 19:12

Na één ronde in de DFB Pokal zit het er alweer op voor HSV en Werder Bremen. De topclubs lieten zich verrassen door respectievelijk Stuttgarter Kickers en FK Pirmasens, clubs uit de Regionalliga.

HSV verloor na verlenging met 4-3 van de tweede club uit Stuttgart. HSV kwam op een 2-0 achterstand en knokte zich knap terug naar een 2-3 voorsprong. In de slotminuut scoorde Recep Yildiz de 3-3 waardoor er een verlening aan te pas kwam. Hierin trok Stuttgarter Kickers aan het langste eind. Aanwinst Joris Mathijsen (foto) speelde bij HSV de volle 120 minuten mee. Nigel de Jong werd halverwege tweede helft gewisseld.

Werder Bremen verloor van FK Pirmasens. Lang leek het erop dat Pirmasens voor een grote stunt ging zorgen, maar spits Ivan Klasnic hielp Werder in de 83ste minuut aan een verlenging. Nadat routinier Frank Baumann in de 108ste minuut de rode kaart kreeg was het Pirmasens dat via strafschoppen alsnog met 4-2 won.

Het Hannover 96 van Arnold Bruggink gaat wel door naar de tweede ronde van de DFB Pokal dankzij een 3-2 zege uit tegen Dynamo Dresden. Bruggink scoorde de 1-0.