Ricksen scoort voor winnend Zenit

11 september 2006, 15:05

Fernando Ricksen heeft zijn eerste doelpunt in dienst van FC Zenit Sint Petersburg gemaakt. De voormalig international, die enige tijd geleden overkwam van Glasgow Rangers, maakte het tweede doelpunt van de Russische ploeg in het duel met laagvlieger FK Rostov (1-3).

Ricksen maakte vlak na rust 0-2, nadat Fatih Tekke de ploeg van trainer Dick Advocaat al in de eerste helft op voorsprong had gezet. Luttele minuten na de treffer van Ricksen maakte Alexandr Anyukov er zelfs 0-3 van, waarna Rostov in de slotfase iets terug deed via Maksim Burchenko. Door deze zege staat Zenit nu op de vierde plaats in de Russische competitie, acht punten achter koploper CSKA Moskou. FK Rostov staat slechts twaalfde.