WK kost Zuid-Afrika 1,2 miljard euro

18 oktober 2006, 14:51

Zuid-Afrika moet diep in de buidel tasten voor het WK van 2010. De organisatie van het mondiale eindtoernooi kost het land ruim 1,2 miljard euro. Nadat in 2004 de organisatie van het WK was binnengehaald, ging het Afrikaanse land nog uit van een kostenpost van 241 miljoen euro. Het organisatiecomité ontkende woensdag in Johannesburg dat het de kosten onderschat heeft en wijt het hogere bedrag aan "veranderde plannen".

{image[245796][right-half][logo wk 2010]}Volgens Danny Jordaan, hoofd van de organisatie, komt de hogere kostenpost vooral door de bouw van nieuwe stadions. "We wilden eigenlijk bestaande rugbystadions gebruiken voor het WK, maar dit bleek niet haalbaar. Daarom laten we vijf nieuwe voetbalstadions bouwen." In januari begint de bouw van stadions in Kaapstad, Durban, Nelspruit, Polokwane en Port Elizabeth. Binnen 34 maanden moeten de stadions opgeleverd worden.

Jordaan ontkende bovendien dat de organisatie achter ligt op het schema. "We houden ons precies aan de tijdslijn die we samen met de FIFA hebben opgesteld. Er is dagelijks contact met mensen van de FIFA en ze zijn blij met de vorderingen die we maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen