Agustien wil in de zomer terug naar AZ

2 februari 2007, 01:05   Bijgewerkt: 2 februari 2007, 01:13

In de schaduw van Moussa Dembele ging ook Kemy Agustien afgelopen zomer van Willem II naar AZ. Maar, in tegenstelling tot zijn Belgische teamgenoot, loopt voor Agustien de weg naar Alkmaar via Kerkrade. Om wekelijks aan spelen toe te komen voetbalt hij dit seizoen op huurbasis bij Roda JC. Dat bevalt goed, maar één ding weet Agustien zeker: na dit seizoen keert hij terug naar AZ om te vechten voor zijn kans. "De concurrentie op het middenveld van AZ is groot, maar ik wil het in ieder geval proberen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Zijn komst viel misschien enigszins in het niet tussen alle grote transfers die AZ afgelopen deed, maar met Kemy Agustien haalde de Alkmaarse ploeg afgelopen zomer een groeibriljant in huis. De middenvelder is pas twintig, maar heeft al 75 competitiewedstrijden achter zijn naam staan. Bovendien is hij al jarenlang een vaste waarde in nationale jeugdelftallen. Agustien is, kortom, een speler voor de toekomst.

In Kerkrade leert Agustien niet alleen sportief bij, maar ook persoonlijk. "Ik ben hier voor het eerst op mezelf gaan wonen. Dat is best lastig en je merkt dat je toch minder lekker voetbalt als je je niet thuis voelt in je woning. Nu gaat dat beter, ik heb een nieuw thuis voor mezelf gecreëerd. Voor mij is het heel belangrijk dat ik dit alvast een keer meegemaakt heb, voordat ik terugkeer naar AZ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen