Atteveld: "Vertrek Stevens win-winsituatie"

28 februari 2007, 09:24

Roda JC lijkt voorlopig geen schade te hebben opgelopen aan het vertrek van trainer Huub Stevens. Sinds de succesvolle oefenmeester enkele weken geleden Kerkrade verruilde voor Hamburg, is Roda JC immers langzaam maar zeker beter gaan draaien. Verantwoordelijk daarvoor is Raymond Atteveld, de man die Stevens opvolgde als hoofdtrainer van de Limburgse club.

Met acht punten uit vier wedstrijden presteert Atteveld voorlopig uitstekend. Het vertrek van Stevens heeft dan ook goed uitgepakt, vindt hij. "We kunnen na het afscheid van Huub van een win-winsituatie spreken. HSV was de uitdaging die Huub zocht en het hoofdtrainerschap datgene wat ik wilde. Het gaat Roda JC voor de wind en HSV heeft de opgaande lijn te pakken. Wat wil je nog meer?"

Atteveld grijpt zijn kans als hoofdtrainer in ieder geval met beide handen aan. "Het bevalt ongelooflijk goed om op eigen benen te staan. De ideeën die ik in mijn hoofd heb, kan ik - na overleg met assistenten Ruud Hesp en Martin Koopman - uitvoeren." Volgens Atteveld heeft Stevens hem klaargestoomd voor het grote werk. "Huub gaf zijn assistenten veel ruimte, waardoor ik ook heel duidelijk mijn verantwoording moest nemen. Daardoor ben ik sneller gerijpt."

Veel mensen zien Atteveld nog altijd als het schoppertje, dat als voetballer niet keek op een overtreding meer of minder. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat imago, vindt hij. "Ik word moe van het typetje dat elke keer neergezet wordt. Mensen die me nooit zagen spelen en alleen maar kranten lezen, moeten haast wel denken dat ik zestien seizoenen lang alleen maar schopte, sloeg en schold. Maar ik kon wel aardig voetballen. Ik zat tegen het Nederlands elftal aan en heb niet voor de minste clubs in Nederland (Roda JC, Vitesse, FC Groningen en FC Utrecht, red.) en in het buitenland (Everton en West Ham United) gespeeld."

Bron: De Telegraaf

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen